Barski stoli

Pri povezavi kuhinjskega dela z dnevnim prostorom je idealna rešitev otok ali polotok.

S tem se poveča delovna površina kuhinje in pa ustvari prijeten kotiček za zajtrk ali popoldansko malico. Čeprav je pohištvo minimalistično, ste lahko pri izbiri barskih stolov malo bolj pogumni.

Lahko pa namestite k šanku barski stol v kombinaciji krom podnožja in plastičnega sedala, zanimive oblike in obdelave. Oglejte si tole sedišče! Stol je zelo moden, njegovo vzdrževanje pa sila enostavno. Izbirate lahko med različnimi barvami sedeža ali pa še bolj udarno izvedbo v svetlečem kromu. Pri podnožjih pa med vrtljivim podstavkom na kvadratni bazi ali pa fiksnim.

Prednost plastičnih stolov je vsekakor barvitost in različne variacije sedišč. Stoli tega tipa so velik izziv za oblikovalce, ki s svojo inovativnostjo in zaradi hvaležnosti oblikovanja tega materiala vsako leto pokažejo marsikaj novega.

Za manj drzne predlagamo barski stol z lesenim sediščem. Uskladite izbrano barvo s kuhinjo, delovno površino ali pa jedilnico, ki je v neposredni bližini teh stolov. Pri modelih z višjim naslonom, bodo mlajši člani družine vsekakor varnejši. Še bolj pa na fiksnem podnožju, saj je vrtljivi stol pravi izziv za njih in njihovo popoldansko rekreacijo.

Višina stolov je zelo pomembna

Pri izbiri stolov bodite previdni glede višine. Za klasične višine delovnih površin, kar pomeni pri modernih kuhinjah nekje med 90 in 93cm, je primerno sedišče barskega stola višine od 60-64cm. Za povišane šanke ali barske mizice pa višina sedišča 70-75cm.

Veliko stolov je nastavljivih po višini in se lahko uporabljajo na več načinov. Po potrebi tudi kot dodatni stol pri jedilni mizi. V manjših prostorih, kjer je stiska s prostorom je bolje, da izberete barski stol brez naslona. Tako jih boste lažje pospravili pod pult, kadar ne bodo v uporabi.

Kadar je v prostoru preveč različnih vrst lesa in boste težko uskladili barve, lahko izberete stol v usnju. Veliko identičnih modelov je dobavljivih v lesu ali pa različnih barvah in izvedbah usnja. Oblazinjeni stoli so še veliko prijetnejši za sedenje.

V enojni izvedbi je mizica z barskimi stoli tudi dobra ideja za manjše stanovanje, kjer lahko nadomesti klasično jedilno mizo. Lahko pa jo postavite tudi v vaš dnevni prostor ali delovno sobico. Namestite jo tam, kjer bi vam ustrezalo pitje jutranje kavice in v bližino postavite še vaš enkraten aparat za kuhanje kapučina.