Zofa – ležišče

Vsakdo v svojem domu prav gotovo kdaj potrebuje kakšno dodatno ležišče. Da se boste izognili nakupu napihljivih blazin, ki ne bodo dolgo služile, vam predstavljamo nekaj lepih in uporabnih idej.

Iz počivalnikov, dvosedov ali taburejev lahko zelo enostavno ustvarimo praktično dodatno ležišče.

Ker na našem trgu ni prav veliko lepih in uporabnih večnamenskih zof, ki bi služile tudi kot dodatno ležišče, nas še prav posebej veseli, da vam lahko predstavimo toliko lepih rešitev za vaš dom.

Noon chaise lounge – dizajn Pelican Copenhagen

Podaljšan počivalnik, ki ima na hrbtišču dve mehki okrasni blazini. V prostoru ne bo zavzel veliko prostora, kamorkoli ga boste postavili. Kadar pa boste potrebovali dodatno ležišče, ga boste z enostavnim raztegom iz prijetnega dvoseda z enim stranskim naslonom, spremenili v ležišče. Gre za ležišče klasične dimenzije za eno osebo, tako da ga boste enostavno oblekli v posteljno perilo. Vsi tekstilni deli počivalnika so snemljivi in pralni. S tem je tudi vzdrževanje zelo enostavno. Podnožje je kovinsko, in sicer v svetlečem kromu.

Dimenzije počivalnika: dolžina 200 cm, širina 90 cm, višina naslona 66 cm.

Dvosed City – dizajn Stine Engelbrechtsen

Sestavljen dvosed, širine 150 cm, ali enosed, širine, 73 cm, zavzame malo prostora. Čez dan bo to prijeten počivalnik, ki vam bo nudil udobno sedenje in počivanje. Širina fotelja, raztegnjenega v ležišče, ostaja ista. Ležišče je postavljeno nizko na tla, zato je primernejše za mlajše. Naslone hrbtišča lahko regulirate tudi, ko je sedež raztegnjen v ležišče in s tem pridobite udoben prostor za branje in lenarjenje. Zopet snemljive in pralne prevleke, kot je za takšen sedež primerno.

Dimenzije enoseda: širina 73 cm, globina 98 cm; višina naslona 78 cm; dimenzije ležišča: 73 x 209 cm.
Dimenzije dvoseda: širina 150 cm, globina 98 cm, višina naslona 78 cm; dimenzije ležišča: 148 x 209 cm.

Spring – design Stefan Heiliger

Takšna zofa je prav gotovo drugačna od vseh ostalih že predstavljenih. Je zaobljenih oblik, hkrati pa enostavna. Preseneča, kako lahko iz dizajnerske, zanimivo oblikovane zofe postane ležišče. Sedišče drsi na kovinskem podnožju, ki se izvleče naprej, kadar želimo zofo spremeniti v ležišče. Naslon je pritrjen na vodila, s katerimi se poravna v višino ležišča. Snemljive in pralne prevleke.

Dimenzije troseda: dolžina 200 cm, višina naslona je 69 cm; dimenzije ležišča: 120 x 200 cm.

Taburet Trio – dizajn Softline A/S

Taburet ponuja poleg sedeža še odlagalno mizico in pa seveda ob iztegu spet dodatno ležišče. Model Trio ima dodatno prevleko z okrasnimi žepi.

Taburet Bingo – dizajn Michiel van der Kley

Model Bingo ima dodatno mizico oziroma pladenj, ki je lahko lesena v javorju ali pa kovinska – aluminijasta. Če taburet delno raztegnemo v ležišče, si lahko ustvarimo prijeten počivalnik in zleknjeni beremo knjigo ali gledamo TV.

Dimenzije tabureta: 65 x 65 cm, višina 36 cm; dimenzije ležišča: 195 x 65 cm.

Pladenj je uporaben pri obeh modelih in je dimenzije 65 x 32 cm ter višine 16 cm.

Zofa Cord – dizajn Busk + Hertzog

Majhna, elegantna in funkcionalna zofa je uporaba na tri različne načine. Iz udobnega enoseda ali dvoseda se z enostavnim premikom zadnjega naslona spremeni v eleganten počivalnik, s popolnim iztegom pa v enojno ali dvojno ležišče.

Dimenzije enoseda: širina 95 cm; dimenzije ležišča: 74 x 200 cm.
Dimenzije dvoseda: širina 170 cm; dimenzije ležišča: 148 x 200 cm.
Globina počivalnika je 96 cm, višina pa 76 cm.

Zofa Delta – dizajn Kurt Brandt

Zelo vpadljiva zofa z nastavljivimi nasloni v treh različicah ponuja veliko udobja. Ko naslona postavimo v zadnji položaj, nastane udobno ležišče. Zofa je razpoložljiva v treh različnih velikostih, na voljo pa je še dodaten tabure.

Dimenzije enoseda: 85 x 105 x 8 cm.
Dimenzije dvoseda: 166 x 105 x 8 cm.
Dimenzije troseda: 220 x 105 x 8 cm; dimenzije ležišča: 130 x 200 x 8 cm.
Dimenzije tabureta: 85 x 85 x 2 cm.

Zofa Lounge – dizajn Muller & Wulff

Sofisticirani minimalizem je bil dosežen z zofo Lounge. Na njej boste dobro sedeli, še boljše počivali in spali kot v sanjah. Z različnimi nastavitvami hrbtišča lahko izbirate med nizkim naslonom in krajšim sediščem ali pa visokim naslonom in daljšim sediščem. Zofa je elegantna v prostoru z vseh strani in prav zaradi svojega minimalizma se poda v vsak prostor.

Dimenzije zofe: dolžina 198 cm, globina 96 cm, višina 75 cm.

Zofa je uporabna kot enojno ležišče, 80 x 198 cm, ali pa kot razširjeno ležišče, 160 x 198 cm.

Zofa Lubi – dizajn Kurt Brandt

Enostaven, eleganten in brezčasen dizajn, ki ga lahko uporabimo kjerkoli – pristaja tako sobi vašega mladostnika kot počitniški hišici. Zofa je uporabna kot zofa za dnevni počitek ali kot postelja z enojnim oziroma dvojnim ležiščem. Naslon za glavo lahko pozicionirate v vam najljubši položaj.

Dimenzije zofe: dolžina 209 cm, globina 82 cm, višina 65 cm; dimenzije ležišča: 160 x 200 cm.