Arhivi Kategorije: Ostalo

Vrtno pohištvo

Pleteno vrtno pohištvo

S poletjem in daljšimi dnevi radi namenimo več časa za druženje in počitek na vrtu ali terasi našega doma. Kako prijetno bo šele uživanje v času dopustov ob počitniški hišici… S pravo izbiro počivalnikov bomo lažje zlezli iz udobne sedežne garniture v dnevnih prostorih in preživeli več prostih večerov zunaj. Pohištvo iz tika z metalnimi pletenimi detajli je zanimiva kombinacija… preberi več »

Tapete

Všečne tapete v spalnici

Če ste se lotili prenove stanovanja in beljenja sten, vam bo morda ravno barvita tapeta prinesla največjo spremembo v vaš dom. Enostavno izberite svoj vzorec tapete in vaš bivalni prostor bo z njo zažarel popolnoma drugače. Lahko izbirate med enobarvnimi tapetami v živih ali bolj umirjenih barvah. Tapete bodo s svojim reliefnim vzorcem veliko bolj posebne kot zgolj obarvana stena…. preberi več »

Sodobna oprema gostinskega lokala

Sodobni gostinski lokal

Za vse tiste, ki ste siti opreme lokala in bi svojim gostom radi pokazali nekaj svežega, pa bo nasvet več kot dobrodošel. Prenova se vam bo zagotovo obrestovala. Lokali nas poleg svoje ponudbe, prijetnega osebja in ljudi, ki v njih zahajajo, zagotovo najprej prepričajo s svojo notranjo opremo in prijetnim ambientom. Trend opreme sodobnih lokalov je mešanica modernih elementov iz… preberi več »

Ko se moda dotakne tudi vašega ambienta

Modna dnevna soba

Končno smo dočakali pomlad, pa vendar jo aprilsko vreme dela nekoliko sivo. Morda je skrajni čas, da v svoj dom sprejmete barve. Močni barvni odtenki in pestrost pomladno-poletne garderobe so se preselili tudi v bivalne prostore. Barviti kosi pohištva oddajajo prav posebno energijo v prostor in živijo v sožitju s sostanovalci. Zanimive barvne kombinacije lahko ustvarijo pravo barvno eksplozijo v… preberi več »

Kopalnica malo drugače

Moderna kopalnica

Prvobitna želja po naravnih materialih, kot sta les in kamen, in moderno oblikovanje sta ustvarila nov trend sodobnih kopalnic. Kakovostni kosi pohištva nudijo visok standard harmonije in udobja za kakovostno življenje in v vseh pogledih zadovoljujejo še tako zahtevnega uporabnika. Z različnimi kombinacijami enostavnega modularnega pohištva lahko prilagajamo mere in tudi uporabnost posamezniku. Leseni deli so lahko v bukvi, hrastu… preberi več »

Keith Haring

Keith Haring

Keith Haring je bil rojen 4. maja 1958 v mestu Reading v Pensilvaniji, odraščal pa je v bližnjem mestu Kutztown. Že kot otrok je zelo rad risal, osnov risanja pa ga je naučil oče. Haring se je leta 1976 po končani srednji šoli vpisal v Ivy School of Professional Art v Pittsburghu, po dveh semestrih pa je ugotovil, da ga to ne zanima več,… preberi več »

Preproga – dodana vrednost ambienta

Zebrasta preproga

Zakaj ambientu dodati preprogo? Ker boste z njo vdahnili prostoru drugačen učinek, izgled in tudi razpoloženje. Pa naj bo preproga mehka in topla ali pa igriva in zabavna. S preprogo boste lahko v nekaj minutah popolnoma spremenili izgled interierja, sebi pa zagotovili dodatno udobje. Kakšno razpoloženje je v vaši hiši? Tudi preproga nam pove o okusu in značaju tistih, ki… preberi več »

Kako opremiti kopalnico?

sodobna kopalnica leta 2016

Eden izmed prvih korakov pri opremi vašega novega prostora za bivanje je prav gotovo kopalnica. Pred izbiro stenske in talne keramike ter ostale kopalniške opreme (umivalnika, tuš kabine ali kopalne kadi) je zelo pomembno, da imamo že izoblikovano predstavo, kakšen bo ta prostor kot zaključena celota. Zato se ne pustimo zavesti ponudbi mamljivih vzorcev in raznih okrasnih zaključkov na keramičnih… preberi več »

Popestritev z Agatho Ruiz de la Prada

Posteljnina Agatha Ruiz de la Prada

Ko je že zmanjkalo idej o malo drugačnih dodatkih, se je pojavilo novo obdobje, imenovano ‘Agathology’. Agathologija je igriv življenjski slog, v katerem so osupljivo izraženi občutki, kot so otroška spontanost in igrivost. Tradicionalne uniformirane oblike so zamenjali preprosti občutki v duhu entuziazma. Ta svetla odstopanja dajejo poudarek celotni kolekciji izdelkov, ki obarvajo vsak trenutek dneva skozi posameznikove sanje in… preberi več »

Poletna osvežitev stanovanja

Limonada na mizi

Morda bi v poletnih dneh tudi vaše stanovanje potrebovalo osvežitev? Če je vaša oprema moderna, pa vendar nekoliko strogih linij, si lahko privoščite nekaj drznih in nenavadnih detajlov, ki bodo zmehčali in poživili celotno podobo. Za najbolj pogumne je linija simpatičnih stolov z različnimi vzorci, ki bodo zanesljivo vzbudili pozornost vaših obiskovalcev. Se vam to zdi preveč? V predsobi, otroški… preberi več »

Polepšano recikliranje

Koš Ovetto

Z uvedbo ločevanja odpadkov pri nas se je povečalo povpraševanja po lepih in uporabnih koših. Z veseljem vam predstavljamo novost – koš Ovetto, kar v prevodu pomeni jajce, je za podjetje Habitare Art design oblikoval arhitekt in notranji oblikovalec Gianluca Soldi. Ovetto je estetsko dovršen koš harmonične oblike, ki je enostaven za uporabo. Koš je na vrtljivem podstavku in ima… preberi več »

Garderoba po vaši meri

filmska garderobna omara

Garderobna omara Close up Ste tudi vi obnemeli ob gledanju filma Seks v mestu ob pogledu na fascinantno garderobno omaro v kompletu s čevlji, ki jo je Carrie dobila v dar od Živine v novem skupnem stanovanju? Meni so se krepko zaiskrile oči. Tudi jaz si želim prav takšno! Notranji predalniki Takšno veliko in pregledno garderobno omaro, polno notranjih predalnikov in polic,… preberi več »

Pleksi steklo

Miza iz pleksi stekla

Enostavne oblike stolov iz lesa so danes zamenjali številni fascinantni modeli iz pleksi stekla. Možnost obdelave tega umetnega materiala je odprla številne možnosti oblikovalcem, ki se igrajo z njegovo obliko in barvo. Ponavadi jim dodajajo kovinsko podnožje, ki jih naredi še lahkotnejše. V zadnjem času pa je vedno pogostejša izvedba stolov, ki so v celoti iz pleksi stekla, kar jih… preberi več »

Drsna vrata idealna resitev za vas prostor

drsna vrata

Z njimi boste lahko izkoristili vsak prostor vašega bivalnega prostora, saj so izdelane po vaši meri in lahko zapirajo prav vsak neizkoriščen kotiček. Pogoj za izdelavo drsnih vrat je samo ta, da ima dve stranski steni, strop ter tla za vpenjanje vodil. Pri načrtovanju tovrstnih garderobnih omar bodite pozorni na to, da je priporočena globina notranjosti omare 60cm, če želite… preberi več »

Odtis za dober vtis

Edinstvena rdeča zofa

Pohištvo s pridihom drugačnosti. Preobrazba materialov v igri obdelav in fascinantnih odtisov. Odtis, ki pušča dober vtis. Pohištvo primerno za prostor, v katerem si dovolite nekaj več. Za vse tiste, ki jim je všeč enostaven, a vendar mogočen slog! Izberite izstopajoče elemente S svojo unikatnostjo različnih obdelav površin so posamezni elementi neprimerljivi s pohištvom preostalih proizvajalcev. Prav zaradi tega se… preberi več »

Od projekta do opreme

Skica dnevne sobe

Je pred vami načrtovanje opreme novega doma ali morda prenova obstoječega? Ste polni navdušenja v pričakovanju vsega lepega, pa vendar malce prestrašeni, kako začeti? Dobro poznani občutki, s katerimi smo se srečali vsi. Vsekakor je prav načrtovanje in izdelava načrtov opreme najpomembnejši del naloge. Načrtujte s pomočjo svetovalcev Nalogo prepustite strokovnjakom, da se izognete nepotrebnim napakam in kasnejši nejevolji, kljub… preberi več »

Dodatki za predprostor

predprostor stol stopnice

Ura je 16.35 popoldan. Zunaj močno dežuje. Čisto premočeni in utrujeni ste prišli domov iz službe. Že pred vrati slišite tuljenje in krike vaših otrok. V mislih že pripravljate kosilo za njih. Bodo danes testenine ali pražen krompir? Vstopite v predprostor. Z težko roko porinete ključe v lepo aluminijasto stojalo, ki visi na steni takoj levo za vrati. Vašo prikupno… preberi več »

DE ROSSO – igra barv in materialov

laminat barve

Bi radi v svojem domu nekaj drugačnega? Imate radi barve, različne kombinacije materialov in enostavno uporabo? Potem je pohištvo iz visokokakovostnega laminata prava izbira za vas. Material, ki lahko zasije v obliki regala ali knjižnih polic v dnevni sobi. Različne debeline in mere posameznih panelov omogočajo sestavo zanimivih elementov. Pohištvo se prilagodi vsem meram in željam. Različne barve kombinacije, predvsem… preberi več »

Barvitost prostora

barvito pohištvo

Počasi odhajajo temačni dnevi, polni megle in mraza. Dnevi se daljšajo.Končno prihaja pomlad! V tem letnem času vse skupaj na novo zaživi po zimskem spanju. Idealen čas za generalno čiščenje po turobnih zimskih dneh, čas za prenovo stanovanj. Pustimo barvitost v naš vsakdanjik. Obarvajmo stene, dodajmo barvito pohištvo ali pa vsaj dodatke za dom! Kuhinja – CESAR Pa začnimo v kuhinji…. preberi več »