Arhivi Kategorije: Kuhinje in jedilnice

Zakaj izbrati serijsko izdelano kuhinjo?

Tradicionalna kuhinja z lesenimi tlemi

Stranke ob prvem obisku marsikaterega salona pogosto omenijo, da bodo morale kuhinjo verjetno naročiti pri mizarju, saj imajo takšen prostor, da serijsko izdelana kuhinja nikakor ne bi ustrezala. Popolna zmota! Serijsko izdelane kuhinje imajo cel kup prednosti pred kuhinjami, izdelanimi v manjših mizarskih delavnicah. Sicer se pri načrtovanju kuhinje res poigravamo s serijskimi merami elementov, vendar jih lahko v posamezen… preberi več »

Večna bela kuhinja

Svetleča bela kuhinja

Kuhinja Aria Bela barva je že nekaj časa največkrat izbrana in najbolj aktualna barva kuhinje. Elegantna belina kuhinjskega pohištva dopušča enostavno kombiniranje s preostalim pohištvom, saj je v sodobnih bivalnih površinah dnevni prostor največkrat povezan s kuhinjskim. Tudi pri usklajevanju barv s talnimi oblogami je bela barva najenostavnejša rešitev. Kuhinja Luce Z delovno površino v beli barvi, ki je lahko… preberi več »

Uporabnost kuhinjskih elementov

Kovinska dvižna vrata elementa

So stvari, ki polepšajo vaš prostor in so stvari, ki ga naredijo še bolj uporabnega. Praktični elementi v vaši kuhinji bodo poenostavili in povečali njeno uporabnost. Klasični spodnji del visečih omaric lahko nadomestimo s steklenim delom v katerega je vgrajena svetilka. Pri vitrinah s peskanim ali obarvanim steklom tako dosežemo lep svetlobni efekt razsvetlitve visečih elementov. Z uporabno vgrajeno svetilko… preberi več »

Steklo v vašem stanovanju

Vitrina s steklenimi vrati

Zračnost in lahkotnost prostora sta nedvomno dva izmed sinonimov, ki označujejo udobno in kvalitetno bivanje modernega človeka. Težke, toge materiale, so zamenjali lahkotnejši, očesu in dotiku prijaznejši. Ob besedi steklo že dolgo več ne pomislimo samo na okna in vrata, saj ga najdemo že prav v vsakem kotičku stanovanja… Utrip današnjega časa ter z njim potreba po čedalje večji praktičnosti,… preberi več »

Nazaj k naravi

Radiator Knockonwood

Les je bil in je še vedno najžlahtnejši material v pohištveni panogi. V vsej svoji veličini se pojavlja v vseh obdobjih industrijskega oblikovanja, pa čeprav so se vzporedno z njim pojavljali tudi bolj izpopolnjeni umetni materiali in različne imitacije lesa. Kuhinja Noa Za ljubitelje lesenih elementov prihaja popolnoma novo, zanimivejše obdobje. Proizvajalci kuhinj se poigravajo z novimi materiali in obdelavami le-teh. Z drugačnimi barvami… preberi več »

Napa – osrednji okrasni element sodobne kuhinje

Napa Elica

Kuhinja Yara, napa Star Napa ni več samo naprava za prezračevanje, ampak je postala osrednji okrasni element sodobne kuhinje. Ker so sodobne postavitve kuhinj povezane z dnevnim prostorom, je še toliko pomembneje, kakšni so gospodinjski aparati v njej. Elica, model Star Moderno oblikovane nape bi včasih lahko zamenjali tudi za svetilko ali okrasen element. Na prvi pogled sploh ne izkazujejo… preberi več »

Še več kot kuhinja

Odprta postavitev kuhinje

Zadovoljstvo, ki ga prinašajo nove rešitve v kuhinjski postavitvi je vedno večje. Lep izgled in hkrati maksimalna izkoriščenost elementov je rezultat nenehnega raziskovanja strokovnjakov v pohištveni industriji, ki nas vedno znova presenečajo z nečim novim. Kaj lahko skriva navzven čisto enostaven sklop visokih elementov v kuhinji? Za dvojnimi odmičnimi vrati je lahko shranjena prav priročna zadeva. Izvlečni pult iz masivnega… preberi več »

Miza za jedilnico

Lesena miza za jedilnico

Vedno večkrat se izkaže, da je čas, ko se zberemo pri mizi edini, ko se zares zbere vsa družina. Miza mora biti uporabna, ko bomo pripravili pojedino za naše prijatelje, za reševanje domačih nalog naših malčkov ali pa kot naš nadomestni popoldanski delovni kotiček. Ne pretiravajte z njeno velikostjo, da ne porabite po nepotrebnem preveč prostora. Poskrbite, da bodo vsi… preberi več »

Kuhinja z imenom Kora

Kuhinja Kora

Kora je nov model kuhinje, ki je mešanica modernega dizajna, materialov in oblik, poznanih od prej. Zadnji trend je pohištvo brez ročajev. Vsa vrata se kljub temu preprosto odpirajo, saj imajo skrite ročaje po celotni dolžini delovne površine ali med predalniki. Kuhinja brez ročajev deluje zelo čisto. Kora viseči elementi Med lesenimi obdelavami prednjači oreh v kombinaciji s toplimi sivimi prepeličjimi odtenki. Enake barve in materiali se pojavijo tudi v dnevno-bivalnih… preberi več »

Kuhinja – stičišče vašega bivalnega prostora

Kuhinja

Prvi nakup pohištvene opreme vašega bivalnega prostora je prav gotovo kuhinja. Zato je še toliko pomembnejše, kako jo boste izbrali. S postavitvijo kuhinje bo narejen uvod v “zgodbi” opreme vašega doma. Če bo ta prostor opremljen točno tako, kot ste si zamislili, bo naprej vse lažje. Težko pa bo usklajevati in iskati opremo celote, če boste vaš prvi nakup opravili… preberi več »

Pridih angleškega razpoloženja

Angleški kuhinjski otok

Prehranjevanje Kuhinja z otokom Kuhinjska postavitev z otokom v sredini nudi veliko delovne površine. Pod otokom so odprte police, kar daje otoku bolj domač videz. Kuhinja ima veliko odprtih elementov in okrasnih polic, stenske obloge so v istem materialu kot kuhinjske fronte. Kuhinjska napa je vgrajena v mavčno oblogo, ki jo zaključuje okrasna letev. Zanimivo zapiranje na visokih elementih, za… preberi več »

Popredalčkano

Predalnik z LED osvetlitvijo

Vsi imamo radi, da so stvari pospravljene in postavljene na svoje mesto, hkrati pa shranjene tako, da so pregledne in lahko dostopne. Najbolje v predalih, ki se enostavno izvlečejo in nudijo popoln pregled nad vsebino shranjenega. Predalniki so najbolj dobrodošel kos pohištva pri opremi vsakega prostora, predvsem v kuhinji, ki je središče dogajanja v vsakem domu. V kuhinji lahko v… preberi več »

Kako opremiti jedilni prostor?

kuhinja in jedilnica v enem

V sodobno zasnovanih tlorisih jedilnica povezuje kuhinjo z dnevno sobo, kar pomeni, da vmes ni sten in se prostori prelivajo drug v drugega. Taka zasnova daje stanovanju večjo zračnost in omogoča tudi po kvadraturi manjšim površinam da delujejo kot en sam velik prostor. Kaj pa storiti, če vaše stanovanje ni takšno, pa bi si ga želeli? Kar pogosti so starejši… preberi več »

Otok v kuhinji

Otok v starinski kuhinji

Zdaj ste zagotovo že zapustili svoj sanjski počitniški otok … Nič zato. Tudi kuhinjski otok je lahko sanjski! Če vaša kuhinja še nima otoka ali vsaj polotoka, vam posredujemo nekaj idej, kako lahko načrtujete ta prijeten del kuhinje, da bo čim bolj uporaben. Če je otok večji, lahko osrednji del kuhinje uporabite za pomivalni in kuhalni del. S tem boste… preberi več »

Delovne površine v kuhinji

Delovne površine v kuhinji

Dokončni izgled vaše kuhinje boste dosegli ravno z izbiro prave delovne površine. Le tako bo postala kuhinja uporabna in lepa. Če ste se naveličali svoje stare kuhinje, lahko z menjavo kuhinjskega pulta z novejšim dosežete povsem drugačen izgled. Materiali v kuhinji Izbira materialov je velika. Delovne površine so ponavadi globoke 60cm, še boljši efekt pa dosežemo s poglobljenimi deli. S… preberi več »

Bi radi sedeli višje?

barski stol

Barski stol Ginger Seveda bi radi sedeli višje! Pa naj bo za otokom v domači kuhinji, barsko mizico ali pa za točilnim pultom v priljubljenem lokalu. Kuhinja Lucrezia z barskimi stoli Na višjih sediščih nam je prijetno, od tam imamo pregled nad dogajanjem in tam lahko poleg pijače s prijatelji in pogovora o ljubih rečeh tudi kaj prigriznemo. Barski stol… preberi več »

Barvitost prostora

barvito pohištvo

Počasi odhajajo temačni dnevi, polni megle in mraza. Dnevi se daljšajo.Končno prihaja pomlad! V tem letnem času vse skupaj na novo zaživi po zimskem spanju. Idealen čas za generalno čiščenje po turobnih zimskih dneh, čas za prenovo stanovanj. Pustimo barvitost v naš vsakdanjik. Obarvajmo stene, dodajmo barvito pohištvo ali pa vsaj dodatke za dom! Kuhinja – CESAR Pa začnimo v kuhinji…. preberi več »