Zložljivo

Okrasni elementi v prostoru z različnimi funkcijami in enkratnim dizajnom so vsekakor še boljši, če jih lahko takrat, ko jih ne uporabljamo oz. ne potrebujemo, enostavno zložimo in pospravimo. Prednost zložljivih elementov je, da nam omogočajo več prostora in tudi bolj pospravljene prostore.

Pa poglejmo nekaj zanimivih rešitev:

Zložljivi stoli, ki so pospravljeni na pomičnem stojalu na kolesih, v stanovanju ne bodo zavzeli veliko prostora. Kadar bo potrebno, jih boste enostavno odpeljali do jedilnice ali pa na teraso. Čeprav so stoli zložljivi, ni njihova udobnost prav nič slabša od nezložljivih. Izbirate lahko med različnimi modeli.

Jedilna miza na inox podnožju z ojačano kvadratno bazo je veličastna s stekleno ploskvijo v kombinaciji z inoxom. Kadar ne boste potrebovali takšne površine, boste del iz inoxa enostavno zapeljali čez stekleno površino mize. Tako boste dobili iz velike jedilne mize manjšo lično mizico ter več prostora v jedilnem kotičku.

Če pa je takšna zložljiva miza še vedno prevelika za vaš prostor, si lahko omislite popolnoma zložljivo mizo, ki jo na steno pritrdite z aluminijastim vodilom. Maksimalno razprta miza bo nudila veliko prostora, delno zložena bo uporabna kot manjša mizica, kadar pa je ne boste rabili, jo boste povsem zložili in zopet pritrdili na steno.

Pospravljena toaletna mizica z ogledalom je lepa stenska mizica ali odlagalna polička, ki je okras prostoru. Zložena ne razkriva, da se v njeni notranjosti skriva bogastvo nakita in kozmetičnih pripomočkov.

Kaj pravite na zajtrk v postelji?

Zloženo malo mizico iz pleksi stekla lahko uporabljate kot pladenj za postrežbo zajtrka v postelji. Z enim samim obratom kromiranega podnožja pa nastane mala mizica, ki je uporabna kot mizica ob postelji ali zofi.

Mizica z različnimi motivi na površini je prav tako uporabna kot mala mizica, zloženo pa boste lahko obesili na steno kot lep dekorativni predmet. Za poživitev kuhinje, kotička za uživanje, otroške sobice, majhne terase, predsobe ali celo kopalnice.

Stojalo za obešanje perila je ponavadi tisto, pri katerem je njegova funkcija zložljivosti še kako pomembna. Ponavadi ne gre za nek dizajnerski kos in tudi drugače ga raje čim prej skrijemo. Če pa je stojalo lepo, ko je v uporabi in tudi ko je zloženo, nam ga ni več potrebno pospravljati v najbolj temen kot stanovanja.

Večnamenska vreča je uporabna za shranjevanje perila, igrač ali poljubnih predmetov. Kadar vreče ne potrebujemo, jo enostavno zložimo in pospravimo. Vreča je uporaben in nepogrešljiv kos tudi na dopustu. Zakaj ne bi imeli na letošnjem dopustu stvari na svojem mestu? Izognili bi se neprestanemu iskanju, pa tudi raznim plastičnim vrečam.