Arhivi Kategorije: Mize in stoli

Barski stoli

Barski stoli

Pri povezavi kuhinjskega dela z dnevnim prostorom je idealna rešitev otok ali polotok. S tem se poveča delovna površina kuhinje in pa ustvari prijeten kotiček za zajtrk ali popoldansko malico. Čeprav je pohištvo minimalistično, ste lahko pri izbiri barskih stolov malo bolj pogumni. Lahko pa namestite k šanku barski stol v kombinaciji krom podnožja in plastičnega sedala, zanimive oblike in… preberi več »

Zofa – ležišče

Moderna dvosedežna tekstilna zofa

Vsakdo v svojem domu prav gotovo kdaj potrebuje kakšno dodatno ležišče. Da se boste izognili nakupu napihljivih blazin, ki ne bodo dolgo služile, vam predstavljamo nekaj lepih in uporabnih idej. Iz počivalnikov, dvosedov ali taburejev lahko zelo enostavno ustvarimo praktično dodatno ležišče. Ker na našem trgu ni prav veliko lepih in uporabnih večnamenskih zof, ki bi služile tudi kot dodatno… preberi več »

Zložljivo

Zložljiva jedilna miza in stoli

Okrasni elementi v prostoru z različnimi funkcijami in enkratnim dizajnom so vsekakor še boljši, če jih lahko takrat, ko jih ne uporabljamo oz. ne potrebujemo, enostavno zložimo in pospravimo. Prednost zložljivih elementov je, da nam omogočajo več prostora in tudi bolj pospravljene prostore. Pa poglejmo nekaj zanimivih rešitev: Zložljivi stoli, ki so pospravljeni na pomičnem stojalu na kolesih, v stanovanju… preberi več »

Vzemite ponujeni sedež

Udobni počivalni stol

Stala sem v čakalnici in razmišljala o novici tega meseca, ko mi je prijeten starejši gospod ponudil stol zraven sebe z besedami: “Bolje je slabo sedeti, kakor dobro stati.” Takoj sem vedela, da je to to! Ponudili vam bomo lep stol, na katerem se tudi odlično sedi! Preizkusite, kako so modni stoli iz umetnih materialov presenetljivo udobni, z oblazinjenim sediščem… preberi več »

Taburet

Beli taburet v dnevni sobi

Taburet je: oblazinjen počivalnik za noge, praktično sedišče brez naslonjala, pomožna odlagalna mizica, nadomestek nočne omarice, pripomoček, s katerim lažje dosežemo višje police omar, premakljiv večnamenski element v prostoru. Taburet je element, ki ga lahko uporabimo v vsakem bivalnem prostoru. Najpogostejša postavitev tega elementa je v dnevni sobi, redkeje pa ga srečamo v spalnici, kjer nadomešča nočno omarico, v kopalnici,… preberi več »

Nova dimenzija počivanja

Disguincio: Lazy Mary

Pa je tu veseli december, čas druženja s prijatelji in obilo zabave. Pustimo te predpraznične dni in se posvetimo kasnejšim, ki so namenjeni razvajanju sebe in svojih najbližjih z malimi pozornostmi. Ko bomo nakupili vsa darila, pa še z obilo lenarjenja… Ravno pravi čas za počivalnike! Predstavljamo vam novo dimenzijo počivanja. Počivalnika, ki že s svojim imenom napovedujeta svoje poslanstvo:… preberi več »

Nordijske luči

HEART - Philip Bro

Tim danskih oblikovalcev nadaljuje s svojim fascinantnim delom. Oblikovali so elegantno in vsestransko pohištvo z letošnjim motom ”Nordijske luči”. Poimenovanje se nanaša na nordijske barve svetlega neba in širnega morja. Gre za moderen asimetričen dizajn pohištva, ki sovpada s filozofijo podjetja Softline. Ustvarili so različne modele pohištva z uravnoteženo kombinacijo preprostega, vendar jasnega skandinavskega videza. Počivalnik Angel, Busk+Hertzog Angel je prav poseben enosed, ki je s… preberi več »

Stoli

Leseni stoli za jedilnico

Toliko različnih oblik, raznolikih materialov in uporabnih vrednosti je v njih. Tako nepogrešljiv element pohištva, ki skrbi za naše udobje doma, na delovnem mestu, v čakalnici, restavraciji ali kinu… Zaradi njih se raje zadržujemo tam, kjer nam je udobno in se še bolj nestrpno presedamo tam, kjer nam je že tako neprijetno. Lahki enostavni stoli s kovinskimi kvadratnimi nogami in… preberi več »

Stoli in mize za vrt

Vrtno pohištvo iz ratana

Izkoristite proste trenutke za počivanje na svežem zraku. Če še niste izbrali stolov in mize za vrt, vam prikazujemo nekaj predlogov. Morda pa boste prav na predstavljenem pohištvu preživeli kakšno uro na domačem vrtu ali vrtu lokala v družbi svojih prijateljev. Stoli Udoben pleten stol naj bo iz umetnega materiala, saj bo le tako ostal lep kljub različnim vremenskim vplivom…. preberi več »

Steklo v vašem stanovanju

Vitrina s steklenimi vrati

Zračnost in lahkotnost prostora sta nedvomno dva izmed sinonimov, ki označujejo udobno in kvalitetno bivanje modernega človeka. Težke, toge materiale, so zamenjali lahkotnejši, očesu in dotiku prijaznejši. Ob besedi steklo že dolgo več ne pomislimo samo na okna in vrata, saj ga najdemo že prav v vsakem kotičku stanovanja… Utrip današnjega časa ter z njim potreba po čedalje večji praktičnosti,… preberi več »

NOIR – mogočnost prestiža

Zofa Rialto

V poplavi modernega pohištva ter vseh lakiranih in svetlečih površin je pohištvo Noir prav dobrodošla sprememba. Gre za veličasten in očarljiv slog, prepojen z esenco spominov klasike v sedanjosti. Zofa Rialto Življenje v dragocenem in luksuznem vzdušju, hkrati pa z vtisi, ki spominjajo na nekaj, kar je že bilo. Enkratne kombinacije žlahtnih materialov in tkanin dajejo posameznim elementom vso veličino. Žamet v povezavi z zlato… preberi več »

Nazaj k naravi

Radiator Knockonwood

Les je bil in je še vedno najžlahtnejši material v pohištveni panogi. V vsej svoji veličini se pojavlja v vseh obdobjih industrijskega oblikovanja, pa čeprav so se vzporedno z njim pojavljali tudi bolj izpopolnjeni umetni materiali in različne imitacije lesa. Kuhinja Noa Za ljubitelje lesenih elementov prihaja popolnoma novo, zanimivejše obdobje. Proizvajalci kuhinj se poigravajo z novimi materiali in obdelavami le-teh. Z drugačnimi barvami… preberi več »

Mogočni stoli

Pleksi stol

Ko prerastemo običajen stol, si zaželimo “tistega” – bolj mogočnega, bolj udobnega, predvsem pa večjega. In začne se iskanje najbolj veličastnega. Takšnega, ki nas bo s svojo posebnostjo prepričal, z udobnostjo navdušil, s skrbno izbranim materialom pa bo lepo dopolnil obstoječo opremo. Nevsakdanji stol lahko postavite: – v predsobo, da bo že na vhodu vabil obiskovalce; – k delovni mizi, da vam ne bo prav nikoli težko sesti k njej… preberi več »

Miza za jedilnico

Lesena miza za jedilnico

Vedno večkrat se izkaže, da je čas, ko se zberemo pri mizi edini, ko se zares zbere vsa družina. Miza mora biti uporabna, ko bomo pripravili pojedino za naše prijatelje, za reševanje domačih nalog naših malčkov ali pa kot naš nadomestni popoldanski delovni kotiček. Ne pretiravajte z njeno velikostjo, da ne porabite po nepotrebnem preveč prostora. Poskrbite, da bodo vsi… preberi več »

Kuhinja z imenom Kora

Kuhinja Kora

Kora je nov model kuhinje, ki je mešanica modernega dizajna, materialov in oblik, poznanih od prej. Zadnji trend je pohištvo brez ročajev. Vsa vrata se kljub temu preprosto odpirajo, saj imajo skrite ročaje po celotni dolžini delovne površine ali med predalniki. Kuhinja brez ročajev deluje zelo čisto. Kora viseči elementi Med lesenimi obdelavami prednjači oreh v kombinaciji s toplimi sivimi prepeličjimi odtenki. Enake barve in materiali se pojavijo tudi v dnevno-bivalnih… preberi več »

Prostor za počivanje

Živimo v času, ki vsebuje natrpan urnik in zahteva popolno koncentracijo vsakega posameznika. Zato nas velikokrat zamika, da se ob koncu vsega umirimo in naredimo nekaj zase. Da spijemo kavico, preberemo časopis ali pokramljamo s prijatelji. Takrat se radi umaknemo v prostor namenjen uživanju in se udobno zleknemo v naš priljubljen naslonjač. Med aktualnimi zofami je vedno več modelov dvosedov… preberi več »

Karim Rashid v sodelovanju s Softline

softline pohištvo

Karim Rashid je eden najbolj plodnih oblikovalcev svoje generacije. Oblikoval je preko 3.000 izdelkov, za katere je prejel preko 300 nagrad. Vsi ti uspehi potrjujejo, da je Karim Rashid legenda med oblikovalci. Karim Rashid se je rodil leta 1960 v Kairu angleško-egipčanskemu paru, odrastel pa je v Kanadi. V Ottawi na univerzi Carleton je diplomiral iz industrijskega oblikovanja. Študij je… preberi več »

Praznična dekoracija mize in doma

Praznično okrašena miza

Če želite, da bo večer, ki ga boste preživeli v krogu družine in ljudi, ki jih imate radi še čarobnejši, vam predlagamo nekaj dekoracij za vašo mizo. Lepo okrašena jedilna miza s pogrinjki in prtički, okrasnimi svečkami in ostalo dekoracijo bo zagotovo ustvarila prijetno vzdušje. S postavitvijo kozarcev, servisa in pribora v prazničnem slogu, bo miza že brez pripravljene hrane… preberi več »

Kakšne oblike je počitek?

zasluženi počitek v dnevni sobi

Danski oblikovalci nam odgovarjajo s svojim prepoznavnim, svežim skandinavskim pristopom! Podjetje Softline povezuje mnogo oblikovalcev pohištva. In prav njihove izdelke vam želimo predstaviti. Oblazinjeno pohištvo in počivalniki Softline temeljijo na svetovnem “lifestyle” konceptu, ki združuje dizajn, funkcionalnost in kvaliteto. Vizija podjetja je razviti in kreirati inovativno ter uporabno oblazinjeno pohištvo. Njihov dizajn združuje najnovejše svetovne trende ter barve, modeli pa… preberi več »

Kako moderno opremiti dnevni prostor?

dnevna soba moderna

Dnevna soba je poleg kuhinje prostor, kjer se največ zadržujemo. Kako jo opremiti v modernem slogu, kot ga vidimo v revijah in katalogih in hkrati obdržati nujno potreben shranjevalni prostor? Pohištvo v dnevni sobi že dolgo niso več le leseni regali do stropa in velike kotne sedežne garniture, saj bo prostor hitro deloval prenapolnjen. Velike knjižne omare si lahko privoščite… preberi več »

Počivalniki s podpisom: UDOBNO

Počivalniki

Ko pridemo utrujeni domov in bi se radi zleknili v najbolj udoben enosed ali se zleknili na malo večji počivalnik, nam ponavadi ustreza, da bi to storili popolnoma sami. Pa imate tistega, ki je rezerviran samo za vas? Rešitev: sedežne vreče Če se vam zdi vaš prostor premajhen in prenatrpan, da bi si lahko privoščili svoj počivalnik ali celo več… preberi več »

Drugačni počivalniki

usnjen počivalnik

Bi radi v svoj bivalni prostor vnesli nekaj povsem novega? Storite to z nevsakdanjim počivalnikom!Prinesel vam bo zadovoljstvo ob uporabi in popestril obstoječi ambient. Lazy mary Če ste do sedaj pri izbiri pohištva za dnevno sobo in ostale prostore previdno izbirali barve in materiale, bodite pri nakupu izdelka, ki bo postavil piko na i, brez omejitev. Lahko si omislite povsem… preberi več »

Pleksi steklo

Miza iz pleksi stekla

Enostavne oblike stolov iz lesa so danes zamenjali številni fascinantni modeli iz pleksi stekla. Možnost obdelave tega umetnega materiala je odprla številne možnosti oblikovalcem, ki se igrajo z njegovo obliko in barvo. Ponavadi jim dodajajo kovinsko podnožje, ki jih naredi še lahkotnejše. V zadnjem času pa je vedno pogostejša izvedba stolov, ki so v celoti iz pleksi stekla, kar jih… preberi več »

Otok v kuhinji

Otok v starinski kuhinji

Zdaj ste zagotovo že zapustili svoj sanjski počitniški otok … Nič zato. Tudi kuhinjski otok je lahko sanjski! Če vaša kuhinja še nima otoka ali vsaj polotoka, vam posredujemo nekaj idej, kako lahko načrtujete ta prijeten del kuhinje, da bo čim bolj uporaben. Če je otok večji, lahko osrednji del kuhinje uporabite za pomivalni in kuhalni del. S tem boste… preberi več »

Opremimo prostor za mlade

Mladinska soba

So vaši otroci prerasli prekratke pograde in preozka ležišča? So omare že zdavnaj premajhne za vse njihove osebne stvari? Nimate kam postaviti novega računalnika? Priprave na dolgo šolsko leto in na študij so že v polnem teku. Pred nami je nova naloga: Opremiti sobo odraščajočega otroka tako, da bo rasla z njim. Opremiti prostor tako, da bo zračen in hkrati… preberi več »

Dodatki za predprostor

predprostor stol stopnice

Ura je 16.35 popoldan. Zunaj močno dežuje. Čisto premočeni in utrujeni ste prišli domov iz službe. Že pred vrati slišite tuljenje in krike vaših otrok. V mislih že pripravljate kosilo za njih. Bodo danes testenine ali pražen krompir? Vstopite v predprostor. Z težko roko porinete ključe v lepo aluminijasto stojalo, ki visi na steni takoj levo za vrati. Vašo prikupno… preberi več »

Dnevne sobe

dnevne sobe

Dnevna soba je običajno največji in osrednji del stanovanja. Je prostor, kjer je zagotovljeno udobje za vse njene uporabnike, in prostor, v katerem sprejemamo goste. Za funkcionalnost prostora je najbolj pomembna lega dnevne sobe in povezanost z ostalimi prostori. Ker gre za osrednji prostor stanovanja, je v dnevnem prostoru ponavadi veliko oken in vrat oziroma prehodov. Velikokrat je dnevni prostor… preberi več »

Delovni kotiček

Pisarna v dnevni sobi

Dobrodošli v novem letu! Polni sveže zagnanosti in novih načrtov za naprej? Tudi mi smo! Pokazati vam moramo še toliko novih idej in morda prav z njimi popestrimo vaš dom! Zvečer doma, ko se okolje umiri in smo prepuščeni svoji ustvarjalnosti, je prav prijetno dokončati kakšno delo na računalniku. Uredimo si prijeten delovni kotiček kar v dnevnem prostoru, kamor se… preberi več »

Čar poletja

počivalniki

Počivalnik Loop Uživate v poletnih dneh? Ste ravno zlezli z napihljivih blazin? Ali pa morda počivate na čem še udobnejšem? Vsekakor te mesece prav vsi nestrpno pričakujemo vse leto in se veselimo tistih neobveznih prostih trenutkov. Na plaži, v počitniškem ambientu ali pa preprosto na domači terasi. Host enosedi Predstavljamo vam nekaj primernih rešitev opreme za počitniški kotiček. Enosede iz plastike… preberi več »

Bi radi sedeli višje?

barski stol

Barski stol Ginger Seveda bi radi sedeli višje! Pa naj bo za otokom v domači kuhinji, barsko mizico ali pa za točilnim pultom v priljubljenem lokalu. Kuhinja Lucrezia z barskimi stoli Na višjih sediščih nam je prijetno, od tam imamo pregled nad dogajanjem in tam lahko poleg pijače s prijatelji in pogovora o ljubih rečeh tudi kaj prigriznemo. Barski stol… preberi več »

Big Blo navdušenje

napihljivo pohištvo

Dvosed Big Blo Ste si kdaj zamišljali, da bi lep dizajnerski fotelj enostavno napolnili z zrakom in bi vam nudil popolno udobje? Mi tudi ne, dokler nismo zagledali foteljev Big Blo nizozemskega podjetja Blofield z nagrajenim dizajnom. Počivalniki so nas popolnoma navdušili in prepričani smo, da bodo tudi vas! Preverili smo, kje vse so uporabili te fascinantne počivalnike. Big Blo v Parizu ob reki Siena… preberi več »

Barvitost prostora

barvito pohištvo

Počasi odhajajo temačni dnevi, polni megle in mraza. Dnevi se daljšajo.Končno prihaja pomlad! V tem letnem času vse skupaj na novo zaživi po zimskem spanju. Idealen čas za generalno čiščenje po turobnih zimskih dneh, čas za prenovo stanovanj. Pustimo barvitost v naš vsakdanjik. Obarvajmo stene, dodajmo barvito pohištvo ali pa vsaj dodatke za dom! Kuhinja – CESAR Pa začnimo v kuhinji…. preberi več »