Zakaj izbrati serijsko izdelano kuhinjo?

Stranke ob prvem obisku marsikaterega salona pogosto omenijo, da bodo morale kuhinjo verjetno naročiti pri mizarju, saj imajo takšen prostor, da serijsko izdelana kuhinja nikakor ne bi ustrezala. Popolna zmota!

Serijsko izdelane kuhinje imajo cel kup prednosti pred kuhinjami, izdelanimi v manjših mizarskih delavnicah.

Sicer se pri načrtovanju kuhinje res poigravamo s serijskimi merami elementov, vendar jih lahko v posamezen kuhinjski sklop sestavimo na določeno mero tako, da se popolnoma prilagodijo obstoječemu prostoru. Večino elementov pa je mogoče izdelati tudi po merah izven kataloga.

Stranke dobijo točno to, kar vidijo na razstavnem eksponatu ali preko katalogov. Vsak element je tehnološko dovršen do podrobnosti. Vnaprej je določena postavitev ročajev na kuhinjskih vratih, položaj vgradnih svetilk v visečih elementih, postavitev notranjih izvlečnih košar itd. Tu ni nobenih presenečenj. Proizvajalci kuhinj nudijo tudi več različnih delovnih površin, stenskih oblog in stranskih nog pri delovnem pultu.

Na 3D-izrisu kuhinje, katerega vam bodo pripravili v pohištvenem salonu, boste videli vse te podrobnosti oziroma lahko spremenili določene male podrobnosti kuhinje po svoje, če bi vam drugače bolj ustrezalo. Prav tako boste z izrisom videli učinek posameznih barvnih kombinacij in materialov, da se boste lažje odločili za najljubšo in najustreznejšo kuhinjsko postavitev.

Uporabnost serijskih elementov je preverjena

Serijski elementi so preverjeni po svoji uporabnosti, upoštevani so številni mali detajli, da se vsi elementi odpirajo tako, kot je treba, in da je izkoriščen vsak delček prostora.

Materiali za kuhinje so izbrani zelo previdno. Pri furniranih obdelavah se fronte, bočne stranice, dodatne površine popolnoma ujemajo v odtenkih, kljub številnim možnostim obdelave. Tudi najbolj zahtevne lakirane površine v mat in svetlečih odtenkih so obdelane po najvišjih standardih. Prav tako se proizvajalci poigravajo z različnimi obdelavami laminatov. Tolikšne izbire materialov nima noben mizar.

Industrijski oblikovalci in arhitekti sledijo trendom in skušajo uporabnikom približati kuhinjo v njenem sorazmerju med uporabnostjo in novostmi na trgu.

Kakovostna montaža serijskih kuhinj je ključnega pomena. Sicer so elementi že sestavljeni in se sestavljajo po načelu ‘lego kock’, pa vendar je tu pomembna celostna postavitev vseh elementov, montaža delovne površine, obrobnih letev, podnožja kuhinje, vgradnja in priklop kuhinjskih aparatov in drugih podrobnosti.

Garancije so pri kuhinjah bistevo daljše kot pri ostalih izdelovalcih pohištva. Na kuhinje velja kar 5-letna garancija v primeru montaže, opravljene s strani pohištvenega salona.

Smo navedli dovolj argumentov in vas prepričali za nakup serijsko izdelane kuhinje?