Arhivi Kategorije: Dnevne sobe

Zofa – ležišče

Moderna dvosedežna tekstilna zofa

Vsakdo v svojem domu prav gotovo kdaj potrebuje kakšno dodatno ležišče. Da se boste izognili nakupu napihljivih blazin, ki ne bodo dolgo služile, vam predstavljamo nekaj lepih in uporabnih idej. Iz počivalnikov, dvosedov ali taburejev lahko zelo enostavno ustvarimo praktično dodatno ležišče. Ker na našem trgu ni prav veliko lepih in uporabnih večnamenskih zof, ki bi služile tudi kot dodatno… preberi več »

Taburet

Beli taburet v dnevni sobi

Taburet je: oblazinjen počivalnik za noge, praktično sedišče brez naslonjala, pomožna odlagalna mizica, nadomestek nočne omarice, pripomoček, s katerim lažje dosežemo višje police omar, premakljiv večnamenski element v prostoru. Taburet je element, ki ga lahko uporabimo v vsakem bivalnem prostoru. Najpogostejša postavitev tega elementa je v dnevni sobi, redkeje pa ga srečamo v spalnici, kjer nadomešča nočno omarico, v kopalnici,… preberi več »

Brez nje ne gre

moderna oblazinjena zofa

Udobna oblazinjena zofa je osrednji in najbolj oblegan element vsakega dnevnega prostora. Modne nizke sedežne garniture so poglobljene do takšne mere, da nudijo zares udobno sedenje. Za tiste, ki jih skrbi, da bo naslon hrbta prenizek, so proizvajalci predvidli hitro rešitev. Hrbtišča zof so premakljiva – z enostavnim mehanizmom jih lahko spuščate ali dvigate. Podoben sistem spreminjanja položaja zofe je lahko vgrajen tudi v spodnji del…. preberi več »

Nova dimenzija počivanja

Disguincio: Lazy Mary

Pa je tu veseli december, čas druženja s prijatelji in obilo zabave. Pustimo te predpraznične dni in se posvetimo kasnejšim, ki so namenjeni razvajanju sebe in svojih najbližjih z malimi pozornostmi. Ko bomo nakupili vsa darila, pa še z obilo lenarjenja… Ravno pravi čas za počivalnike! Predstavljamo vam novo dimenzijo počivanja. Počivalnika, ki že s svojim imenom napovedujeta svoje poslanstvo:… preberi več »

Nordijske luči

HEART - Philip Bro

Tim danskih oblikovalcev nadaljuje s svojim fascinantnim delom. Oblikovali so elegantno in vsestransko pohištvo z letošnjim motom ”Nordijske luči”. Poimenovanje se nanaša na nordijske barve svetlega neba in širnega morja. Gre za moderen asimetričen dizajn pohištva, ki sovpada s filozofijo podjetja Softline. Ustvarili so različne modele pohištva z uravnoteženo kombinacijo preprostega, vendar jasnega skandinavskega videza. Počivalnik Angel, Busk+Hertzog Angel je prav poseben enosed, ki je s… preberi več »

Stojala za TV

Črno stojalo za TV z zeleno polico

Za vse ljubitelje dobrih oddaj, videospotov in filmomane predstavljamo obširen pregled stojal za TV-je. Od tistih mogočnih, ki zavzemajo največjo steno dnevnega prostora, pa vse do malih in premičnih, ki jih lahko poljubno prestavljate na želeno mesto. Čeprav sta komunikacija in druženje v družinah moderne dobe prevečkrat okleščena na nekaj skupnih uric, jih radi preživljamo skupaj, pa čeprav ob prižganem… preberi več »

Steklo v vašem stanovanju

Vitrina s steklenimi vrati

Zračnost in lahkotnost prostora sta nedvomno dva izmed sinonimov, ki označujejo udobno in kvalitetno bivanje modernega človeka. Težke, toge materiale, so zamenjali lahkotnejši, očesu in dotiku prijaznejši. Ob besedi steklo že dolgo več ne pomislimo samo na okna in vrata, saj ga najdemo že prav v vsakem kotičku stanovanja… Utrip današnjega časa ter z njim potreba po čedalje večji praktičnosti,… preberi več »

NOIR – mogočnost prestiža

Zofa Rialto

V poplavi modernega pohištva ter vseh lakiranih in svetlečih površin je pohištvo Noir prav dobrodošla sprememba. Gre za veličasten in očarljiv slog, prepojen z esenco spominov klasike v sedanjosti. Zofa Rialto Življenje v dragocenem in luksuznem vzdušju, hkrati pa z vtisi, ki spominjajo na nekaj, kar je že bilo. Enkratne kombinacije žlahtnih materialov in tkanin dajejo posameznim elementom vso veličino. Žamet v povezavi z zlato… preberi več »

Nazaj k naravi

Radiator Knockonwood

Les je bil in je še vedno najžlahtnejši material v pohištveni panogi. V vsej svoji veličini se pojavlja v vseh obdobjih industrijskega oblikovanja, pa čeprav so se vzporedno z njim pojavljali tudi bolj izpopolnjeni umetni materiali in različne imitacije lesa. Kuhinja Noa Za ljubitelje lesenih elementov prihaja popolnoma novo, zanimivejše obdobje. Proizvajalci kuhinj se poigravajo z novimi materiali in obdelavami le-teh. Z drugačnimi barvami… preberi več »

Prostor za počivanje

Živimo v času, ki vsebuje natrpan urnik in zahteva popolno koncentracijo vsakega posameznika. Zato nas velikokrat zamika, da se ob koncu vsega umirimo in naredimo nekaj zase. Da spijemo kavico, preberemo časopis ali pokramljamo s prijatelji. Takrat se radi umaknemo v prostor namenjen uživanju in se udobno zleknemo v naš priljubljen naslonjač. Med aktualnimi zofami je vedno več modelov dvosedov… preberi več »

Ko se moda dotakne tudi vašega ambienta

Modna dnevna soba

Končno smo dočakali pomlad, pa vendar jo aprilsko vreme dela nekoliko sivo. Morda je skrajni čas, da v svoj dom sprejmete barve. Močni barvni odtenki in pestrost pomladno-poletne garderobe so se preselili tudi v bivalne prostore. Barviti kosi pohištva oddajajo prav posebno energijo v prostor in živijo v sožitju s sostanovalci. Zanimive barvne kombinacije lahko ustvarijo pravo barvno eksplozijo v… preberi več »

Knjiga na pravem mestu? Knjižne police.

Viseče knjižne police

Že majhnemu otroku jo z veseljem kupimo in prebiramo. Radi jo poklonimo v dar in radi jo tudi sprejmemo. Z leti jih imamo vedno več, saj se zbirka na policah veča. Z vsako prebrano knjigo obogatimo, spoznamo novo zgodbo, pridobimo novo sporočilo. Knjižne police Male odlagalne ob postelji, priročne polvisoke v dnevnem prostoru ali velike mogočne v knjižnici. Vsake služijo istemu namenu – ponujajo na ogled že prebrano… preberi več »

Pridih angleškega razpoloženja

Angleški kuhinjski otok

Prehranjevanje Kuhinja z otokom Kuhinjska postavitev z otokom v sredini nudi veliko delovne površine. Pod otokom so odprte police, kar daje otoku bolj domač videz. Kuhinja ima veliko odprtih elementov in okrasnih polic, stenske obloge so v istem materialu kot kuhinjske fronte. Kuhinjska napa je vgrajena v mavčno oblogo, ki jo zaključuje okrasna letev. Zanimivo zapiranje na visokih elementih, za… preberi več »

Karim Rashid v sodelovanju s Softline

softline pohištvo

Karim Rashid je eden najbolj plodnih oblikovalcev svoje generacije. Oblikoval je preko 3.000 izdelkov, za katere je prejel preko 300 nagrad. Vsi ti uspehi potrjujejo, da je Karim Rashid legenda med oblikovalci. Karim Rashid se je rodil leta 1960 v Kairu angleško-egipčanskemu paru, odrastel pa je v Kanadi. V Ottawi na univerzi Carleton je diplomiral iz industrijskega oblikovanja. Študij je… preberi več »

Kakšne oblike je počitek?

zasluženi počitek v dnevni sobi

Danski oblikovalci nam odgovarjajo s svojim prepoznavnim, svežim skandinavskim pristopom! Podjetje Softline povezuje mnogo oblikovalcev pohištva. In prav njihove izdelke vam želimo predstaviti. Oblazinjeno pohištvo in počivalniki Softline temeljijo na svetovnem “lifestyle” konceptu, ki združuje dizajn, funkcionalnost in kvaliteto. Vizija podjetja je razviti in kreirati inovativno ter uporabno oblazinjeno pohištvo. Njihov dizajn združuje najnovejše svetovne trende ter barve, modeli pa… preberi več »

Kako moderno opremiti dnevni prostor?

dnevna soba moderna

Dnevna soba je poleg kuhinje prostor, kjer se največ zadržujemo. Kako jo opremiti v modernem slogu, kot ga vidimo v revijah in katalogih in hkrati obdržati nujno potreben shranjevalni prostor? Pohištvo v dnevni sobi že dolgo niso več le leseni regali do stropa in velike kotne sedežne garniture, saj bo prostor hitro deloval prenapolnjen. Velike knjižne omare si lahko privoščite… preberi več »

Drugačni počivalniki

usnjen počivalnik

Bi radi v svoj bivalni prostor vnesli nekaj povsem novega? Storite to z nevsakdanjim počivalnikom!Prinesel vam bo zadovoljstvo ob uporabi in popestril obstoječi ambient. Lazy mary Če ste do sedaj pri izbiri pohištva za dnevno sobo in ostale prostore previdno izbirali barve in materiale, bodite pri nakupu izdelka, ki bo postavil piko na i, brez omejitev. Lahko si omislite povsem… preberi več »

Pleksi steklo

Miza iz pleksi stekla

Enostavne oblike stolov iz lesa so danes zamenjali številni fascinantni modeli iz pleksi stekla. Možnost obdelave tega umetnega materiala je odprla številne možnosti oblikovalcem, ki se igrajo z njegovo obliko in barvo. Ponavadi jim dodajajo kovinsko podnožje, ki jih naredi še lahkotnejše. V zadnjem času pa je vedno pogostejša izvedba stolov, ki so v celoti iz pleksi stekla, kar jih… preberi več »

Dnevne sobe

dnevne sobe

Dnevna soba je običajno največji in osrednji del stanovanja. Je prostor, kjer je zagotovljeno udobje za vse njene uporabnike, in prostor, v katerem sprejemamo goste. Za funkcionalnost prostora je najbolj pomembna lega dnevne sobe in povezanost z ostalimi prostori. Ker gre za osrednji prostor stanovanja, je v dnevnem prostoru ponavadi veliko oken in vrat oziroma prehodov. Velikokrat je dnevni prostor… preberi več »

Dnevna soba v steklu

stekleni dodatki za dnevno sobo

V dnevni sobi je skladiščenje velike količine omar in raznovrstnih elementov stvar zgodovine. Ta prostor je postal očiščen, v njegovem centru se bohoti udobna sedežna garnitura in morda še počivalnik. Preostali pohištveni elementi so enostavni, ravnih linij in čim bolj enotnih oblik. Pritrjeni so na steno ali postavljeni v kompozicije na tleh. Morda smo že rahlo naveličani ostrih linij elementov… preberi več »

Delovni kotiček

Pisarna v dnevni sobi

Dobrodošli v novem letu! Polni sveže zagnanosti in novih načrtov za naprej? Tudi mi smo! Pokazati vam moramo še toliko novih idej in morda prav z njimi popestrimo vaš dom! Zvečer doma, ko se okolje umiri in smo prepuščeni svoji ustvarjalnosti, je prav prijetno dokončati kakšno delo na računalniku. Uredimo si prijeten delovni kotiček kar v dnevnem prostoru, kamor se… preberi več »

Čar poletja

počivalniki

Počivalnik Loop Uživate v poletnih dneh? Ste ravno zlezli z napihljivih blazin? Ali pa morda počivate na čem še udobnejšem? Vsekakor te mesece prav vsi nestrpno pričakujemo vse leto in se veselimo tistih neobveznih prostih trenutkov. Na plaži, v počitniškem ambientu ali pa preprosto na domači terasi. Host enosedi Predstavljamo vam nekaj primernih rešitev opreme za počitniški kotiček. Enosede iz plastike… preberi več »

Big Blo navdušenje

napihljivo pohištvo

Dvosed Big Blo Ste si kdaj zamišljali, da bi lep dizajnerski fotelj enostavno napolnili z zrakom in bi vam nudil popolno udobje? Mi tudi ne, dokler nismo zagledali foteljev Big Blo nizozemskega podjetja Blofield z nagrajenim dizajnom. Počivalniki so nas popolnoma navdušili in prepričani smo, da bodo tudi vas! Preverili smo, kje vse so uporabili te fascinantne počivalnike. Big Blo v Parizu ob reki Siena… preberi več »