Arhivi Kategorije: Spalnice in otroške sobe

NOIR – mogočnost prestiža

Zofa Rialto

V poplavi modernega pohištva ter vseh lakiranih in svetlečih površin je pohištvo Noir prav dobrodošla sprememba. Gre za veličasten in očarljiv slog, prepojen z esenco spominov klasike v sedanjosti. Zofa Rialto Življenje v dragocenem in luksuznem vzdušju, hkrati pa z vtisi, ki spominjajo na nekaj, kar je že bilo. Enkratne kombinacije žlahtnih materialov in tkanin dajejo posameznim elementom vso veličino. Žamet v povezavi z zlato… preberi več »

(Ne)zimsko spanje

kvalitetno ležišče

Bliža se zima, a se ne bomo prepustili zimskemu spanju. Čakajo nas veliko lepši in prijetnejši večeri. Pripravimo pravi ambient, da se bomo veselili teh dolgih večerov in nas ne bo prav nič motilo, da je zunaj vsak dan že zgodaj trda tema. V vsakem spalnem prostoru je postelja osrednji in najbolj dominanten element. Najprej se posvetimo izbiri posteljnega okvirja, ki mora… preberi več »

Nekaj idej za prijetnejše sobe

Drsna omara v otroški sobi

Ali tudi vas ob zaključku šolskega leta in nestrpnem pričakovanju počitnic zagrabi čiščenje prenatrpanih polic in praznjenje prezaloženih omar? Zato, da bodo prosti dnevi še slajši in dopust še bolj zaslužen ter da bo v novem šolskem ali študijskem letu seveda vse drugače. Program Blog, mladinska soba mango Prebarvajte stene in premaknite pohištvo. Še dobro, da ste izbrali premične postelje na kolesih. Morda boste zamenjali… preberi več »

Še pomnite svoja šolska leta?

Barvita otroška soba

Koliko vam je pomenilo vaše zatočišče, samo vaš prostor, kjer so bile skrite vse tiste male, a za vas velike skrivnosti? Prav zato svojim otrokom pustite, da si sami izberejo barvo svoje sobe, plakat najljubšega pevca na steni ali grb nogometnega kluba, za katerega navijajo. Omogočite jim toliko svobode, da lahko pokažejo svoj jaz, saj jih vendar nimamo zato, da… preberi več »

Pridih angleškega razpoloženja

Angleški kuhinjski otok

Prehranjevanje Kuhinja z otokom Kuhinjska postavitev z otokom v sredini nudi veliko delovne površine. Pod otokom so odprte police, kar daje otoku bolj domač videz. Kuhinja ima veliko odprtih elementov in okrasnih polic, stenske obloge so v istem materialu kot kuhinjske fronte. Kuhinjska napa je vgrajena v mavčno oblogo, ki jo zaključuje okrasna letev. Zanimivo zapiranje na visokih elementih, za… preberi več »

Postelja – prostor za sanjarjenje

Sodobna spalnica

Postelja z visokimi bočnimi stranicami in nasloni pri nogah je zdaj že zgodovina. Ležišča so položena na posteljni okvir tako, da zunanji robovi niso več ovira pri sedenju. Poleg lepega videza in odprtosti ležišča lahko robovi služijo tudi kot odlagalna polička. Z notranje strani je na posteljni okvir položeno latofleks podnožje, ki je s svojo zračnostjo in upogljivostjo idealna osnova… preberi več »

Ponovno v šolo

Soba za mlade

Ste že v polnem delovnem zagonu? Začetek šolskega leta nas vedno znova postavi v neke ustaljene tirnice. Otroci so ponovno v šoli, zvezki so oviti in knjige so pripravljene na boj! Zdaj je skrajni čas za ureditev otroških sob. Naj bo soba taka, da bo naši mladini v njihovem kotičku čim bolj prijetno! Odenimo sobe v prijetne barve. Če izberemo… preberi več »

Pogradi v otroških sobah

Otroški pograd

Pograd še zdaleč ni več samo takšen, kakršnega smo srečevali na naših počitnikovanjih v šolskih kolonijah. Pa čeprav se nam je že takšen zdel nekaj posebnega in posrečenega! Danes lahko našim otrokom z različnimi pogradi opremimo sobico, ki bo zanimiva in razgibana. Poleg nujnega prostora za počivanje, jim bomo z njimi zagotovili tudi več prostora za ostale dejavnosti in druženje…. preberi več »

Opremimo prostor za mlade

Mladinska soba

So vaši otroci prerasli prekratke pograde in preozka ležišča? So omare že zdavnaj premajhne za vse njihove osebne stvari? Nimate kam postaviti novega računalnika? Priprave na dolgo šolsko leto in na študij so že v polnem teku. Pred nami je nova naloga: Opremiti sobo odraščajočega otroka tako, da bo rasla z njim. Opremiti prostor tako, da bo zračen in hkrati… preberi več »

Oprema sobe za otroke

Soba za otroke

Ni samo naš urnik prenatrpan. Vedno bolj naporen je tudi dan naših otrok. Tako malo časa ostaja za tiste mirne trenutke doma. Svoj prosti čas bodo tudi oni preživljali zadovoljnejši, če bo njihov kotiček prijeten in urejen. Tako bo tudi delo za šolo doma lažje. Pohištvo naj bo v prostoru razporejeno tako, da bo še vedno dovolj prostora za igro…. preberi več »