Dnevne sobe

Dnevna soba je običajno največji in osrednji del stanovanja. Je prostor, kjer je zagotovljeno udobje za vse njene uporabnike, in prostor, v katerem sprejemamo goste. Za funkcionalnost prostora je najbolj pomembna lega dnevne sobe in povezanost z ostalimi prostori. Ker gre za osrednji prostor stanovanja, je v dnevnem prostoru ponavadi veliko oken in vrat oziroma prehodov. Velikokrat je dnevni prostor tudi povezan s teraso ali vrtom. V sodobnih postavitvah je dnevna soba povezana s kuhinjo in jedilnico, in je tako res središče vsega dnevnega dogajanja doma.

Sedežna garnitura

Poleg sedežne garniture, ki naj nudi udobje vsem družinskim članom, je pomemben element v dnevnih prostorih ponavadi tudi televizija in ostala avdio- in videooprema. Prvi izbor je prav zato izbira lege za televizijo in ostale naprave in istočasno s tem tudi nizkih elementov, ki so ponavadi podlaga za te naprave. Velikokrat je plazma TV obešena kar na steno, še vedno pa so pod njo nanizani nizki regali, ali pa je postavljena vsaj kakšna odlagalna polica.

Regal

Regali so ponavadi nanizani v nizki liniji, ki so lahko elementi z vrati, ali pa še raje predalniki, v katere lahko pospravimo vse CD-je, DVD-je, foto albume in ostale stvari, ki naredijo bivanje v tem prostoru še zabavnejše.

Mizica

Viseča mizica s panelom na steni je uporabna na dva načina. Lahko jo postavimo na višino, kot je razvidno na sliki, in služi kot podlaga za televizijo in ostale elemente. Lahko pa jo pritrdimo na višino delovne mize in nam služi kot lična mizica za naš delovni kotiček ter računalnik, katerega pogosto postavimo prav v osrednji prostor našega doma.

Ostalo pohištvo v dnevni sobi

Količina in izbor ostalega pohištva je odvisna od razpoložljivega prostora oziroma prostih sten in pa seveda navad uporabnikov. Če gre za ljubitelja knjig, bo v prostoru več knjižnih elementov. Če gre za nekoga, ki prinese domov veliko spominkov s potovanj, bo v tem prostoru postavljenih več odprtih polic ali vitrin.

Kar se tiče izbora barv, se le-te navezujejo na ostale elemente v prostoru. Velikokrat pa ravno zaradi že uporabljenega lesa na kuhinjskem pohištvu in opremi v jedilnici, barve in materiali na regalu v dnevnem prostoru odstopajo. Pohištvo je lahko mat ali svetleče lakirano ter v številnih barvah, ki bodo dodale prostoru vašo osebno noto in navdušile vaše obiskovalce.