Dnevna soba v steklu

V dnevni sobi je skladiščenje velike količine omar in raznovrstnih elementov stvar zgodovine. Ta prostor je postal očiščen, v njegovem centru se bohoti udobna sedežna garnitura in morda še počivalnik. Preostali pohištveni elementi so enostavni, ravnih linij in čim bolj enotnih oblik. Pritrjeni so na steno ali postavljeni v kompozicije na tleh.

Morda smo že rahlo naveličani ostrih linij elementov in minimalistično opremo prostora vedno raje omehčamo tudi z elementi malce drugačnih oblik.

Regali

Regali in viseče omarice s steklenimi obarvanimi frontami so prav dobrodošla noviteta v pohištvenem oblikovanju. Steklo na omaricah jih ohranja nevtralne in modne, zaokrožena sprednja stranica pa jim daje prav posebno mehko noto.

Vsi stekleni elementi, tako viseče omarice kot tudi predalniki, so brez ročajev. Sprednja fronta je večja od korpusa omaric in na ta način se elementi enostavno odpirajo.

Višji podstavni elementi imajo lahko zgoraj odprtino identične oblike, kot so sami regali. Ta odprtina služi kot odlagalna polička za DVD-predvajalnik, hkrati pa je tudi ročaj za odpiranje tega predalnika.

Viseči elementi v dnevni sobi

Viseči elementi so lahko nanizani na steno v liniji ali pa poljubno nameščeni v različnih nivojih. Lahko se odpirajo navzgor kot klasični viseči elementi z dvižnim mehanizmom, če pa so postavljeni nižje na steni, se lahko odpirajo tudi z vrati navzdol, kar je seveda bolj praktično.

Stekleni dodatki

Stekleni elementi, postavljeni na katerokoli steno, so lahko tudi zanimiva in malce drugačna oprema vašega predprostora, spalnice, jedilnice, … Raznolika postavitev elementov različnih velikosti in barv bo pustila poseben pečat vašemu stanovanju.

Klasično komodo v dnevnem prostoru ali v spalnici lahko prav tako nadomesti višji element identičnih oblik na kovinskem okrasnem podnožju s steklenimi frontami.

Stenski elementi za v dnevno sobo

Stenski element za plazma televizijo ima ob strani odlagalne poličke, kamor pospravimo DVD-je in CD-je. Vse priključke za televizijo, ki je pritrjena na stenski element, lahko skrijemo za stensko oblogo tega stojala. Lepa in uporabna rešitev za dopolnitev opreme dnevne sobe!