Kakšne oblike je počitek?

Danski oblikovalci nam odgovarjajo s svojim prepoznavnim, svežim skandinavskim pristopom!

Podjetje Softline povezuje mnogo oblikovalcev pohištva. In prav njihove izdelke vam želimo predstaviti.

Oblazinjeno pohištvo in počivalniki Softline temeljijo na svetovnem “lifestyle” konceptu, ki združuje dizajn, funkcionalnost in kvaliteto. Vizija podjetja je razviti in kreirati inovativno ter uporabno oblazinjeno pohištvo. Njihov dizajn združuje najnovejše svetovne trende ter barve, modeli pa omogočajo vsakodnevno kvalitetno sedenje in spanje.
Softline kolekcija združuje moderen dizajn ter današnjo funkcionalnost, izraža pa optimizem ter veselje do življenja v barvi in obliki.

Pa spregovorimo tokrat malo več o oblikovalskem tandemu Busk+Hertzog, saj sta oblikovala veliko aktualnih modelov.

Arhitektura in pohištvo

Flemming Busk in Stephan B. Hertzog sta arhitekta, ki se ukvarjata s pohištvom in produktnim oblikovanjem. Oblikovala sta za Radio Denmark, Chivas regal, njuna dela pa so predstavljena v kraljevi hiši na Norveškem, norveški ambasadi v Helsinkih ter muzeju sodobne umetnosti v New Yorku. Flemming Busk sodeluje s podjetjem Softline od leta 1999, saj je z modelom Sleep zmagal na natečaju s temo “Pohištveni koncept za 10 do 15 let”.

Zofa Sleep

Je večnamenska zofa, ki z enostavnim premikom naslona postane postelja, razstavi pa se lahko v še večje ležišče. Zagotavlja udobno spanje ali počivanje, naslon pa lahko pozicionirate na treh različnih točkah.

Stol Hello

Je bil oblikovan posebej za svetovno znano pop zvezdo Kylie Minogue. Požel je velik uspeh. Inspiracija za ta model so bile oblikovalcema ustnice – okrogle, odprte in vesele, kot da vabijo ljudi, naj pridejo bližje. Prav tako pa stol vabi k udobnem sedenju!

Gugalnica Me&U

Če si želite izvenzemeljskega prostora! Lahko se zazibate, kamor vas je volja. Namenjena ni samo otrokom, temveč tudi malo starejšim otrokom. Primerna je za vsak prostor. Le-ta vam bo ponujal še bolj drugačne užitke. Kot vrnitev v paradiž!

Počivalnik Lane

Zagotavlja užitek v stilu in modi. Predstavljamo vam ultramoderen počivalnik v preprostem in čistem dizajnu. Gre za izjemno udoben počivalnik, ki je primeren za različne prostore. Lahko v kombinaciji z zofo ali pa kot samostojen počivalnik, na katerem boste v miru poslušali glasbo ali prebirali zanimive knjige.

Prav poseben kos oblazinjenega pohištva je nedvomno klop Logo, ki združuje klasični minimalizem ter retro stil. S svojimi drznimi barvami nas ponese v svet modernega dizajna. Klop lahko uporabljamo kot samostojen element ali pa kot dopolnitev k že obstoječi zofi. Servirni podstavek doda klopi še dodatno funkcionalnost.

Dodate lahko še Logo mizico, ki jo lahko kombinirate z vsemi Softlineovimi izdelki. Če vam primanjkuje prostora, jo preprosto zložite in postavite ob steno. Uporabno in malo drugače.

Zofa Sierre

Vam ponuja nešteto možnosti za kvalitetno počivanje. Postavite jo ob steno ali pa kar sredi prostora. Če vam klasično gledanje televizije ni več zanimivo, lahko za sedenje uporabite naslon ter blazine ali pa jih enostavno vržete na tla in uživate ob dobri glasbi.

Tandem Busk+Hertzog dobro izraža oblikovalsko noto severnjaškega oblikovanja, o čemer se lahko prepričate v novi liniji Softline izdelkov.