Postelja – prostor za sanjarjenje

Postelja z visokimi bočnimi stranicami in nasloni pri nogah je zdaj že zgodovina. Ležišča so položena na posteljni okvir tako, da zunanji robovi niso več ovira pri sedenju. Poleg lepega videza in odprtosti ležišča lahko robovi služijo tudi kot odlagalna polička. Z notranje strani je na posteljni okvir položeno latofleks podnožje, ki je s svojo zračnostjo in upogljivostjo idealna osnova za vsako vzmetnico. Tako lahko izberete vzmetnico iz lateksa ali pa klasično šlarafijsko vzmetenje v kombinacijami z drugimi materiali. Če so želje ob nakupu vzmetnice med njo in njim različne, se lahko odločite za nakup dveh ležišč, ki sta različne trdnosti in sestave. Pozornost velja nameniti višini vzmetnice, da se izognete neljubemu robu na sredini ležišča.

Če ste v stiski s prostorom za shranjevanje oblačil ali posteljnine, je na tržišču idealna rešitev za vaš problem. Postelja z dvižnim podom, pod katerim se skriva ogromen prostor za shranjevanje. Zaradi kvalitetnega mehanizma za dvig bo dostop do tega spodnjega shrambnega prostora zelo enostaven. Z enim samim pritiskom se bo dvignil celotni sistem. Enostavno in praktično za uporabnika. V primeru nakupa take postelje, vam zaradi dvigovanja ležišča, svetujemo nakup enojne vzmetnice.

Visoke nočne omarice poleg postelje so nadomestile nižje, ki so po višini usklajene z višino posteljnega okvirja. Če je več prostora ob postelji, si lahko privoščite daljše elemente, v katere lahko pospravite več in vam omogočajo tudi postavitev namizne svetilke ali podobnega. Predalnike lahko nadomestijo tudi talne odlagalne poličke. Če želimo dodatni predal in s tem bolj razgibane elemente, ga lahko namestimo kar na spodnjo odlagalno polico.

Izkoristite tudi ožje prostore

V kolikor je širina prostora premajhna za te lepe dodatne elemente, lahko situacijo rešimo tako, da po celotni dolžini postelje višje na steni nanizamo odlagalno poličko, pritrjeno na “nevidnih” utopnih nosilcih. Dodatne krajše odlagalne poličke lahko postavimo tudi ob strani postelje, da z njimi pridobimo prostor, namenjen naši budilki ali knjigi.

Zelo lep vtis lahko dosežemo tudi s policami, v katerih je vgrajena svetilka, ki bo vašemu ambientu dodala pridih intimne in zanimive svetlobe. Še lepše bodo takšne police na obarvani steni.

V prostem predelu sobe lahko dodatno namestite še komodo v katero boste lahko pospravili vse svoje perilo in nogavice.

Nasloni pri posteljah so lahko leseni v istem materialu kot okvir ali pa oblečeni v usnje oziroma tekstil. V primeru tekstilnih prevlek se odločite samo za modele, ki imajo snemljive in pralne prevleke. Izbirate lahko med številnimi materiali in široko barvno paleto le teh.

Postelja v celoti oblečena v tekstil ali usnje je lahko idealna za ljudi, ki imajo radi drugačne rešitve. Če se ne navdušujete nad lesenimi elementi in imate raje barve, je takšna postelja pravi izbor za vas. Tekstilne prevleke boste lahko čez nekaj časa zamenjali in s tem spalnici pridobili povsem novo podobo.

V kolikor želite še bolj svežo in mladostno postavitev, vam bo gotovo všeč postelja s podestom, ki je na zelo nizkih nogicah. Vsi dodatki pri postelji, od ograjice do nogic, so v barvi aluminija. Postelja, podest in dodatne police so lakirane po vašem izboru barv po celotni ral lestvici. Če je prostor manjši in bo postelja postavljena pri steni, lahko stranske panele pritrdite kar na stene. Z dodatnimi blazinami tako ustvarite prijeten kotiček tudi čez dan. Mere postelje se prilagajajo vašim željam.