Od projekta do opreme

Je pred vami načrtovanje opreme novega doma ali morda prenova obstoječega?

Ste polni navdušenja v pričakovanju vsega lepega, pa vendar malce prestrašeni, kako začeti?

Dobro poznani občutki, s katerimi smo se srečali vsi. Vsekakor je prav načrtovanje in izdelava načrtov opreme najpomembnejši del naloge.

Načrtujte s pomočjo svetovalcev

Nalogo prepustite strokovnjakom, da se izognete nepotrebnim napakam in kasnejši nejevolji, kljub temu pa upoštevajte svoje želje in sledite tistemu, kar ste si zamislili oziroma želite.

Vsekakor je pri načrtovanju postavitve opreme poleg vizualnega učinka pomemben tudi funkcionalni vidik.

S svetovalci poiščite tisto zlato sredino, da bo oprema vašega prostora podobna tisti, ki ste jo našli v katalogih, vendar še vedno zasnovana tako, da bo uporabna in praktična.

Pomembne so že osnove

Osnova načrtovanja je natančen tloris in izris prostora. Če nimate načrta, preprosto izmerite vse stene prostora, v tloris vrišite vrata in okna. Ne pozabite izmeriti tudi višine stropov in višine okenskega parapeta. Vrišite postavitev radiatorjev, klime ter postavitev priklopov elektrike in ostale telekomunikacije.

Takšen izris zadošča za nadaljnji izris in pogovore o načrtovanju opreme prostora.

Navedite vaše želje

Najavite svoj prihod svetovalcu pohištvene opreme, da bo imel dovolj časa oziroma da se bo posvetil samo vam.

Pri ogledu katalogov, vzorcev materialov in razpoložljivega pohištva se določi osnovna merila, kako naj bi oprema izgledala. Opozorite na elemente, ki so vas navdušili in katere bi radi vključili v svojo opremo.

Navedite želje, kako naj bi elementi izgledali in kakšne so vaše potrebe po shranjevalnih površinah, delovnih površinah in podobnem.

Naslonite se na tehnologijo

Na osnovi želja in tlorisa se hitro pokaže, kaj je realno izvedljivo v primerjavi z željami in kakšne rešitve obstajajo za posamezni prostor.

Naročite 3D-izris prostora, saj boste imeli le tako pravo predstavo o končni podobi prostora. Z današnjo tehniko računalniških izrisov se prikaz povsem približa končnemu rezultatu.

Z drugače obarvanimi stenami in z drugačnimi dodatki pa bo celoten prostor prav gotovo takšen, kakršnega si predstavljate oz. želite.

Pred naročilom pohištva naj bodo natančne meritve izvedene še s strani strokovnjakov, saj se boste le tako izognili napakam. Nato pa naj pohištvo sestavijo in namestijo pooblaščene osebe.