Polepšano recikliranje

Z uvedbo ločevanja odpadkov pri nas se je povečalo povpraševanja po lepih in uporabnih koših. Z veseljem vam predstavljamo novost – koš Ovetto, kar v prevodu pomeni jajce, je za podjetje Habitare Art design oblikoval arhitekt in notranji oblikovalec Gianluca Soldi.

Ovetto je estetsko dovršen koš harmonične oblike, ki je enostaven za uporabo. Koš je na vrtljivem podstavku in ima v svoji notranjosti tri prekate za ločevanje odpadkov. Odpadke lahko odvržemo skozi manjše okrogle odprtine v zgornjem delu koša ali pa odpremo spodnja večja vratca. Tam tudi enostavno menjamo vrečke.

Koš ima lahko različno obarvana vratca, s čimer označimo, kam odvržemo določen odpadek. Na voljo so številne barvne kombinacije, od živih do elegantnih barv. Barve lahko popolnoma prilagodite notranjemu interierju, zlata ali srebrna pa bo zadovoljila tudi najzahtevnejše.

Zgornji del koša je lahko namenjen trem različnim funkcijam. Prva je ta, da se pokrov koša dvigne in spodaj postavimo plastične steklenice in jih enostavno stisnemo na manjšo površino, preden jih odvržemo. Za zunanje površine pa je na zgornjem delu primerna tudi svetilka ali pepelnik.

Možnost uporabe tudi v zunanjosti

In kako zaščititi koš pred krajo na javnih površinah ali zunanjih ambientih? Koš je lahko tudi brez klasičnega okroglega podstavka in ga pritrdimo s posebnim nosilcem na steno ali v tla.

Koš Ovetto je primeren za dom, delovni prostor, pisarno, šolo, teraso, vrt, … Oblika jajca predstavlja simbol novega življenja in nam sporoča, da je vsak od nas pomemben del celotne verige obnove sveta.