Ponovno v šolo

Ste že v polnem delovnem zagonu?

Začetek šolskega leta nas vedno znova postavi v neke ustaljene tirnice. Otroci so ponovno v šoli, zvezki so oviti in knjige so pripravljene na boj! Zdaj je skrajni čas za ureditev otroških sob. Naj bo soba taka, da bo naši mladini v njihovem kotičku čim bolj prijetno!

Odenimo sobe v prijetne barve. Če izberemo pohištvo v bolj enotnih in umirjenih barvah, si lahko privoščimo barvite stene, posteljnino in dodatke.

Stene ob ležišču obložimo z barvitimi oblogami, ki bodo polepšale prostor in nadomestile klasičen naslon postelje. Na steni naj bodo posamezne poličke, stojala in odlagalne omarice, da bodo nanje postavili najljubše knjige in CD-je. Veliko delovno površino si lahko privoščimo tako, da pod njo pustimo prostor, kamor bodo čez dan pospravili posteljo na kolesih. Premaknili jo bodo, ko bodo potrebovali prostor za učenje in ko bo čas za počitek.

Širše postelje bodo slej ko prej dobrodošle. Prvotno bo lahko na široki posteljni podlogi ožja vzmetnica in s tem odlagalna površina zraven postelje. Na njej bo prostor za prenosni računalnik in svetilko, ki bo služila tudi za večerno branje. Ko si bodo najstniki zaželeli širše ležišče, bo z menjavo vzmetnice problem rešen.

Pohištvo naj bo mobilno

Izberimo mobilno pohištvo, ki ga bodo lahko otroci po želji prestavljali. Delovna miza na kolesih, predalniki na kolesih, postelja na kolesih, … Mobilnost vseh teh elementov omogoča, da se pozicija elementov spreminja in omogoča raznoliko postavitev in prijetno bivanje.

Postelja je lahko tudi oblazinjena, prav tako stenski panel ob postelji. Snemljive tekstilne prevleke so enostavne za vzdrževanje. Dodatna prevleka v drugi barvi bo zagotovila nov in svež videz postelje.

Če si sobo delita dva člana družine, lahko ležišči postavimo enega vrh drugega. Ne gre za visoke pograde, ki bi jih otroci hitro prerasli. Izberimo le rahlo povišano ležišče, pod katerega zapeljemo spodnjo posteljo na kolesih. Z garderobnimi omarami, ki imajo barvita vrata nepravilnih oblik, bo soba zagotovo zanimiva in posebna.