Delovni kotiček

Dobrodošli v novem letu! Polni sveže zagnanosti in novih načrtov za naprej?

Tudi mi smo! Pokazati vam moramo še toliko novih idej in morda prav z njimi popestrimo vaš dom!

Zvečer doma, ko se okolje umiri in smo prepuščeni svoji ustvarjalnosti, je prav prijetno dokončati kakšno delo na računalniku.

Uredimo si prijeten delovni kotiček kar v dnevnem prostoru, kamor se bomo zatekli ob teh uricah. Kotiček naj bo drugačen od tistega na delovnem mestu.
Z visečo mizico, nameščeno na steno v dnevni sobi, ne bomo pokvarili vzdušja tega prostora! V sklopu z visečo mizico je stenska obloga, ki omogoča pritrjevanje mizice na nevidnih nosilcih. Prav nič klasično pisarniško!

Razporedimo stvari po mizi

Na mizico namestite lično svetilko in svoj prenosni računalnik. Če je le mogoče, je ne založite s prevelikimi kupi papirja. Pod mizico pa postavite oblazinjen taburet, ki vam bo služil kot stolček.

Papirje lahko pospravite tudi v okrasne mape ali fascikle in jih postavite na knjižne police. Polvisok knjižni regal bo zagotovil prostor vaši knjižni zbirki tudi v manjših dnevnih prostorih. Nikakor ne bo odveč! Prostoru bo vdahnil vašo osebno noto in razbil monotonijo minimalističnega pohištva!

Če pa bi se radi izognili brisanju prahu s polic in imate za pospraviti več različnih zadev, pa se raje odločite za zaprte omarice. Naj bodo viseče, enotne velikosti ter pritrjene na steno – da ne bodo delovale pretežko. Odločite se za sistem odpiranja vrat na klik in se s tem izognite številnim ročajem. Če boste izbrali steklena vrata, bo prostor deloval še večje!

Tudi pokončne viseče omarice so zanimiva rešitev za shranjevanje. Na njihove police boste pospravili še več! Ker so plitvejše od klasičnih omar, bodo delovale veliko lepše! Funkcija viseče delovne mize se spremeni, če je pritrjena nižje. V tem primeru postane podlaga za TV sprejemnik ter drugo avdio in video in hi-fi opremo. Viseče police na steni bodo celotno postavitev le še popestrile. Na njih boste lahko postavili svoje DVD-je in CD-je.

Če je vaš dnevni prostor velik in povezan celo z galerijo, si lahko privoščite veliko knjižno omaro. Tu vam ne bo zmanjkalo prostora za delovno in sprostitveno gradivo. Pred knjižnico namestite udoben počivalnik in odlagalno mizico! Tako se boste lahko mirno predajali branju.

Morda pa delo opravljate izključno in v celoti doma. Potem je delovna soba skoraj neizbežna. Soba naj vsebuje samostojno mizo, knjižno omaro in seveda udoben stol!

Prijetno delo vam želimo!