Drsna vrata idealna resitev za vas prostor

Z njimi boste lahko izkoristili vsak prostor vašega bivalnega prostora, saj so izdelane po vaši meri in lahko zapirajo prav vsak neizkoriščen kotiček. Pogoj za izdelavo drsnih vrat je samo ta, da ima dve stranski steni, strop ter tla za vpenjanje vodil. Pri načrtovanju tovrstnih garderobnih omar bodite pozorni na to, da je priporočena globina notranjosti omare 60cm, če želite obešati vaša oblačila.

Sam sistem drsnih vrat, pa potrebuje vsaj še dodatnih 8 do 10 cm prostora – odvisno od izbranega ročaja na vratih in sistema vodil. V primeru manjše globine niše, lahko še vedno uporabite police z manj globine in sistem obešanja oblačil na obešalnikih, ki se izvlečejo. Na takšnih obešalnikih oblačila visijo v globino omare, ena za drugo. Uporabno, vendar manj pregledno, kot pri klasičnem obešanju. Če bodo vrata steklena priporočamo, da uporabite malo ožje police, da ne bodo oblačila zložena neposredno pred vrati in bo pisana barvna paleta vaših puloverjev glavni vizualni detajl vaše nove omare.

Če ste eden izmed srečnežev s prostorom, ki ga lahko namenite garderobni sobi, ste rešeni vseh teh težav. Pred vami je samo naloga, da izberete notranjost omare, ki vam ustreza.

Uporabni elementi v garderobni sobi

Izbirate lahko med kopico uporabnih elementov: od vsestranskih predalnikov, do obešalnih izvlečnih sistemov, s katerimi pametno izkoristite tudi višino vašega garderobnega prostora. Zelo uporabni so lahko tudi posebni obešalniki za kravate, hlače, izvlečne police…

Priporočamo sistem notranjosti omare, kjer omara nima hrbtišča. S tem je omara bolj zračna in enostavna za vzdrževanje. Če prebarvate prostor namenjen omari s pralno barvo in uporabite za notranjost omare sistem pokončnih teleskopskih aluminijastih nosilcev za police in obešalne drogove, ste si uredili idealen, zračen in pregleden garderobni prostor. Stene so zaščitene z barvo tako, da ne bodo puščale sledi na oblačilih. Omaro boste lahko enostavno odstranili in ponovno prebarvali zidove in jo mogoče nekoč tudi premestili drugam.

Vrata in notranjost omare se torej čisto prilagajajo vašim meram in potrebam.

Za izbor njihovega izgleda pa boste krivi vi. In pa seveda posredno mi, ki vam ponujamo veliko število možnosti.

Pri drsnih vratih lahko izbirate med različnimi ročaji in vodili pri vratih v modni aluminijasti izvedbi v kombinaciji z široko paleto materialov.

Poleg vedno aktualnega in nevtralnega satiniranega stekla, vam ponujamo še drugo podobno rešitev. Tripleks stekla so dvojno lepljena in obojestransko gladka in zato enostavnejša za vzdrževanje. Še vedno prepuščajo svetlobo, pa vendar so tako neprosojna, da pri zaprti omari prikažejo lepšo zunanjo podobo notranje garderobe.

Lepa rešitev so tudi drsna vrata z steklom, prekritim z barvno folijo. Izbirate lahko med številnimi barvami, od bele preko celotne palete raznih bolj in manj močnih barv. Pri postavitvi luči za vrati ali pred njimi, dosežete zelo zanimive svetlobne efekte. Vrata delujejo lahkotno, saj je v njih viden odsev stekla, pa čeprav se odločite za močnejše odtenke barv.

Če je prostor ozek in prehoden, vam svetujemo, da ga navidezno razširite s površinami z ogledali.

Zanimivo polnilo pri drsnih vratih je tudi bolj lahek material -pleksi steklo v veliki količini različnih odtenkov.

Pri polnilih iz laminata je izbor še širši. Lahko izbirate med velikim številom enobarvnih različic v gladkih materialih ali pa med materiali z različnimi površinskimi strukturami, kot so črte, vijuge…

Za še pogumnejše pa digitalni print po vašem izboru.

Ne pozabite, da lahko z drsnimi vrati rešite marsikateri problem pri deljenju dveh prostorov na eleganten in nemoteč način. Izbrati morate samo obojestranski ročaj in pa talno vodilo vgrajeno v tla. Obstaja tudi sistem vodil, ki imajo celoten mehanizem zgoraj in se s tem izognete motečim talnim vodilom. Polnila po vašem izboru- steklena, če želite da prepušča svetlobo in iz laminata ali lesena, če želite nadomestiti vaša obstoječa klasična vrata.