Oprema sobe za otroke

Ni samo naš urnik prenatrpan. Vedno bolj naporen je tudi dan naših otrok. Tako malo časa ostaja za tiste mirne trenutke doma. Svoj prosti čas bodo tudi oni preživljali zadovoljnejši, če bo njihov kotiček prijeten in urejen. Tako bo tudi delo za šolo doma lažje.

Pohištvo naj bo v prostoru razporejeno tako, da bo še vedno dovolj prostora za igro. S stensko oblogo v lesu bo dosežen dober in uporaben efekt. Otroku bo zagotovila prijetnejše spanje na postelji, ki je zraven te stenske obloge. Na aluminijasta vodila te obloge, lahko nanizamo razne police za odlaganje in tudi mizo. S takšno premakljivo delovno mizo, bo klasična pisalna miza drugič lahko služila, kot priročna mizica za igro ali branje v postelji. Izkoristimo prostor pod ležiščem za predale, saj jih ne bodo nikoli preveč. Za police pa lahko izkoristimo tudi stranico garderobne omare.

Otroku zagotovite pregledno garderobno omaro, saj se bo le tako lahko navadil na svoj red. Obešalne palice in poličke naj bodo razporejene tako, da bo lahko čimprej sam samostojno pospravil svoje stvari. Omara ne bo nikoli prevelika. Tisti del v katerem bodo prvotno pospravljene igrače, bo prav kmalu zapolnjen z oblačili in ostalimi potrebnimi stvarmi. Ročaji na omarah naj bodo takšni, da bo odpiranje lažje. Naj bodo dolgi in postavljeni nižje. Ali pa uporabite aktualna drsna vrata na omarah, ki zavzamejo najmanj prostora.

Pri izbiri pohištva v belem ali svetlem lesu, boste pomanjkanje igrivosti lahko nadomestili z živimi barvami na pregrinjalu, blazinah in zavesah. S temi dodatki ali z barvanjem sten, lahko identično pohištvo predstavlja čisto drugačno sliko prostora.

Ideja za otroško sobo

Postelje na kolesih se lahko pomaknejo pod podest, kar zagotavlja otrokom več prostora podnevi. Stopnice, ki vodijo na podest so uporabne tudi kot predalnik. Na podestu je za pregradno leseno ograjo lahko skrita delovna miza. Nad mizo naj bo nekaj odlagalnih poličk. Zgornja omara z drsnimi vrati ima lahko znotraj police. Pri višjih stropih, pa bi vanjo lahko namestili tudi obešale palice na poteznem drogu. Ročaji na vseh elementih naj bodo iz gume, kar je lepo in hkrati varnejše. Viseči elementi na steni ne ovirajo postavitve postelje in delovne mize, v njih pa bo prav tako prostor za šolske potrebščine in knjige. Izkoristite tudi višino prostora, tako da ne zapolnite celoten prostor s predalniki in omarami, ki tratijo površino sobe in njen igralni del.

In če ste pripomogli k večjemu številu rodnosti v Sloveniji, kljub temu da vaše stanovanje po številu sob še ni primerno številu vseh članov? Ni problema! Rešitve so tu! Če namesto klasičnih postelj spodaj dodamo postelje s predali, bomo rešili težavo s shranjevanjem. Če pa dodamo spodaj predal z ležiščem, bodo v tej sobi lahko prespali še njihovi prijatelji.

Zdaj se zabava lahko prične!