Kako moderno opremiti dnevni prostor?

Dnevna soba je poleg kuhinje prostor, kjer se največ zadržujemo. Kako jo opremiti v modernem slogu, kot ga vidimo v revijah in katalogih in hkrati obdržati nujno potreben shranjevalni prostor?

Pohištvo v dnevni sobi že dolgo niso več le leseni regali do stropa in velike kotne sedežne garniture, saj bo prostor hitro deloval prenapolnjen. Velike knjižne omare si lahko privoščite le v zares velikih prostorih.

V manjših prostorih je bolje, da se visokim elementom izognemo. Nadomestimo jih z nizkimi predalniki enostavnih oblik, na katere lahko postavimo tudi televizijo, lahko pa se odločimo za tv stojalo ali le plazma zaslon, ki jo obesimo na steno.

Če nam primanjkuje prostora za knjige, jim namenimo nekaj polic ali kakšen samostojen knjižni element. Obširnim knjižnim zbirkam pa raje namenimo prostor kje drugje in jih skrijemo za steklenimi drsnimi vrati.

Zelo praktičen element je udobna zofa, ki se na enostaven način izvleče in postane počivalnik ‘chaise longue’, ne da bi nam zasedala veliko prostora. Izvleče se vsak del sedišča posamezno ali oba hkrati, kar je dobrodošlo, če želimo dodatno ležišče (širina do 135 cm).