Kako opremiti kopalnico?

Eden izmed prvih korakov pri opremi vašega novega prostora za bivanje je prav gotovo kopalnica. Pred izbiro stenske in talne keramike ter ostale kopalniške opreme (umivalnika, tuš kabine ali kopalne kadi) je zelo pomembno, da imamo že izoblikovano predstavo, kakšen bo ta prostor kot zaključena celota. Zato se ne pustimo zavesti ponudbi mamljivih vzorcev in raznih okrasnih zaključkov na keramičnih ploščicah, dokler nimamo izbrane prave postavitve opreme za svojo kopalnico. Prav ti, napačno izbrani detajli nam lahko bistveno spremenijo postavitev ogledala, stenske svetilke ali pa omarice za shranjevanje. Sezimo raje po enostavnih modelih ploščic ali pa kar obarvajmo stene na željeno barvo.

Če vaš prostor dopušča širino je idealen izbor dvojne postavitve vgrajenega umivalnika s posameznimi ogledali kot na sliki. S tem se boste zagotovo izognili jutranji gneči v vašem kopalnem prostoru. Element pod umivalnikom bo namenjen za shranjevanje vaših kozmetičnih pripomočkov, hkrati pa bo lepo zakril vse priključke za vodo.

Viseče omarice za v kopalnico

Enostavne viseče omarice z odlagalno površino na vrhu bodo nanizane na različne načine na steni dodale vašemu prostoru razgibanost. Vam pa možnost, da boste lahko imeli pregledno pospravljene vse vaše najljubše parfume, na zgornjih poličkah pa pripravljene najlepše brisače.

Kadar nam primanjkuje prostora za ogledalo in za dodatne omare je rešitev zelo enostavna. Viseče omarice, ki so nad umivalnikom naj imajo vrata z ogledalom. Še bolj zanimivo bo, če zraven postavimo viseč element iste dimenzije brez ogledala. Enaki elementi z različnimi detalji bodo izražali drugačnost prostora.

Z daljšo kompozicijo viseče omare in elementa pod umivalnikom, bo vaša kopalnica pridobila še večje razsežnosti shranjevanja. Ogledalo je lahko samo na eni polovici ali pa se razširi po celotnem visečem elementu z dvižnimi vrati. Dodatna odlagalna površina poleg umivalnika je vedno dobrodošla.

Temen les za moderno oblikovano kopalnico

Temen les bo v kombinaciji z modernimi linijami poudaril domačnost vašega intimnega prostora. Na sliki je hrast barvan na wenge. Možnosti izbire različnih trendovskih toplih barvnih odtenkov na lesu je mnogo.

Druga možnost za opremo vaše kopalnice je kombinacija raznih barv- po celotni RAL lestvici. Na sliki je svetleča lakirana postavitev. Na primer stenski panel v črni, mizica na tleh v beli, ostali elementi pa v rdeči barvi. Svetleč lak je zelo hvaležen za vzdrževanje, saj se čisti enostavno- podobno kot steklo. Zaradi večkratnega lakiranja je pohištvo tudi odporno proti vlagi.

Vsi elementi so pritrjeni na steno in dvignjeni od tal, kar daje celotni postavitvi še dodatno zračnost in pa seveda omogoča enostavno čiščenje tal .

Če je odločitev med barvo in lesom pretežka, se vam ponuja lepa kombinacija obojega. Beljen hrast se bo idealno ujel s temnejšimi toplimi toni (na sliki mat lak vinsko rdeča barva), temnejše obarvani hrast pa s celo paleto drugih lakiranih barvnih odtenkov.