Popredalčkano

Vsi imamo radi, da so stvari pospravljene in postavljene na svoje mesto, hkrati pa shranjene tako, da so pregledne in lahko dostopne. Najbolje v predalih, ki se enostavno izvlečejo in nudijo popoln pregled nad vsebino shranjenega.

Predalniki so najbolj dobrodošel kos pohištva pri opremi vsakega prostora, predvsem v kuhinji, ki je središče dogajanja v vsakem domu.

V kuhinji lahko v predale pospravimo pribor, posodo, krožnike, začimbe, živila in še kaj. Razdelilniki v notranjosti predalnikov služijo temu, da stvari ostanejo na svojem mestu. Na voljo so kovinski ali leseni vložki za pribor v plitvih predalih ter razdelilniki za globoke predale, ki lahko služijo ločevanju posode ali živil.

Moderni predalniki

Sodoben zunanji videz elementov s predali ni nujno takšen, kot so bili nekoč klasični predalniki. Sprednja stranica elementa je enotna in deluje kot omara s klasičnim odpiranjem vrat, v notranjosti pa se skrivajo plitvejši predali, ki so pritrjeni z magnetom na stranico elementa. Ti omogočajo, da je najprej dostopen zgornji plitvejši predal in šele nato vsi pod njim.

Notranjost predalnikov je pogosto obogatena z LED svetilkami, ki razsvetlijo notranjost elementa, ko jih odpremo. Vsekakor gre za dobrodošlo in praktično rešitev.

Predali se lahko nahajajo tudi pod pomivalnim koritom. Vanje shranimo koše za ločeno zbiranje odpadkov. Dno predala pod koritom je izdelano tako, da je izkoriščen tudi prostor okrog napeljave vode in odtoka.

Visoki elementi v kuhinji, ki navidezno delujejo kot enotni elementi s klasičnim odpiranjem, skrivajo za vrati predale s steklenim dnom. Steklo omogoča še boljšo preglednost shranjenega in enostavno čiščenje.

V predale lahko pospravimo tudi krožnike in steklovino, če dodamo na dno gumirano oblogo ter plastične nosilce, v katere varno in pregledno pospravimo želeno vsebino.

V modernih postavitvah kuhinj elementi delujejo enotno, za njihovimi vrati pa se skriva različna notranjost. Za marsikaterimi vrati se skrivajo uporabni predali, kar povečuje uporabnost elementov.