Kuhinja z imenom Kora

Kora je nov model kuhinje, ki je mešanica modernega dizajna, materialov in oblik, poznanih od prej. Zadnji trend je pohištvo brez ročajev. Vsa vrata se kljub temu preprosto odpirajo, saj imajo skrite ročaje po celotni dolžini delovne površine ali med predalniki. Kuhinja brez ročajev deluje zelo čisto.

Kora viseči elementi

Med lesenimi obdelavami prednjači oreh v kombinaciji s toplimi sivimi prepeličjimi odtenki. Enake barve in materiali se pojavijo tudi v dnevno-bivalnih prostorih ali pa na dodatnih visečih elementih na steni. Ne velja več pravilo, da so ti elementi postavljeni simetrično ali usklajeni v merah in barvah. Viseči nizi so razgibani in sestavljajo zanimive dekorativne skulpture na stenah.

Kuhinja Kora, bela

Za vse tiste, ki še vedno prisegate na belo barvo, je proizvajalec kuhinj oblikoval tudi to različico. Materiali so enostavni in zelo trpežni. To so visokokakovostno obdelani laminati, ki so enostavni za čiščenje in vzdrževanje, delovne površine pa so lahko iz umetnih mas in raznovrstnih imitacij kamnov. Seveda lahko izberete tudi naravne materiale.

Kora, belo-rumena

Delovne površine večjih debelin so nadomestile tanke površine, pod katere pa še vedno lahko vgradite podpultna pomivalna korita. Tudi odlagalne poličke in stenske obloge v kuhinji so iz tanjših ploskev, prav tako odprti viseči elementi, ki delujejo v prostoru kot lahkotne knjižne police. Barve teh elementov so enotne, večkrat pa je poudarjena barva na okrasnih elementih ali stenskih oblogah. Lahko pa stene, ki so podlaga za belo kuhinjo, obarvate v poljuben odtenek.

Kora, otok v orehu

Otočna postavitev je že prava stalnica sodobne kuhinje. Imitacija lesenih materialov je tako učinkovita, da je ta material uporaben tako na vratih in frontah predalnikov kot tudi na delovnih površinah. Tako je zadoščeno načelu, da naj bodo posamezni sestavi pohištva v enakem materialu. Otoki, postavljeni sredi prostora, delujejo tako še bolj enotno. Na visokih elementih se ponavadi pojavi svetlejša barva, saj bi prevelika lesena površina v prostoru delovala pretežko.

Kora bela – otok

Otok ali polotok je ponavadi v prostoru postavljen tako, da razmejuje kuhinjo od dnevnega prostora. Če želite delovno površino vsaj malo zakriti pred očmi obiskovalcev, je idealna rešitev delno povišan element, ki se z odlagalnimi policami odpira v prostor. Hrbtišče tega elementa je nekakšna stenska obloga ob delovni površini. Tovrstna rešitev je tako všečna in modna, predvsem pa daleč proč od nekoč videnih barskih pultov.

Klopca in miza Kora

In na koncu še najljubši del vaše nove kuhinje – jedilnica z nostalgijo po tistih časih, ko smo se stiskali v kuhinjskem kotu naše babice. Sodobne klopi in mize so izdelane v modnem slogu, elementi so odprti, čistih linij ter svetlih barv. Daleč proč od tega, kar smo imeli nekoč, pa vendar tako blizu tistemu, kar nam je domače.