Nekaj idej za prijetnejše sobe

Ali tudi vas ob zaključku šolskega leta in nestrpnem pričakovanju počitnic zagrabi čiščenje prenatrpanih polic in praznjenje prezaloženih omar? Zato, da bodo prosti dnevi še slajši in dopust še bolj zaslužen ter da bo v novem šolskem ali študijskem letu seveda vse drugače.

Program Blog, mladinska soba mango

Prebarvajte stene in premaknite pohištvo. Še dobro, da ste izbrali premične postelje na kolesih. Morda boste zamenjali tekstilno prevleko na vzglavju postelje, poiskali primerno pregrinjalo ali pa samo dodali nove blazine. Na steno obesite še nov sklop polic in na njih razvrstite zbirko zgoščenk in knjig.

Program Blog, soba z več ležišči

Morda pa se boste lotili korenitejše prenove. V sobi, ki si jo deli več nadobudnežev, lahko s pravilno izbranimi ležišči zagotovite vsakemu od njih svoj kotiček za počivanje. Razgibano pohištvo z rahlo dvignjenimi ležišči na različnih nivojih bo povsem nekaj drugega kot klasične postelje, postavljene na različnih koncih danega tlorisa.

Program Blog, omara z drsnimi vrati

Sobo za mladostnika lahko opremite tudi z drugačnimi elementi, kot smo jih vajeni v otroških sobah. Poigrajte se z barvami in zamenjajte klasično omaro z garderobno omaro z drsnimi vrati, da bo nastal zanimiv pisan element, za pisalno mizo pa izberite mizo klasičnih mer in oblik, ki bo še dolgo časa služila kot delovna miza v vsakem prostoru.

Program Blog, spalnica

Vsekakor pa ne boste naredili napake, če bo prostor, namenjen mladostniku, opremljen tako, da se bo v njem počutil odraslo. Pohištva svetlih barv se ne bo nikoli naveličal, saj jih lahko popestri z barvnimi stenami, z grafiti, s tapetami ali pa s tako aktualnimi nalepkami. Le-te lahko namestite na stene ali pa kar na pohištvo. Ko se jih naveličate, jih enostavno odstranite ali zamenjate. Privlačno!