(Ne)zimsko spanje

Bliža se zima, a se ne bomo prepustili zimskemu spanju.

Čakajo nas veliko lepši in prijetnejši večeri.

Pripravimo pravi ambient, da se bomo veselili teh dolgih večerov in nas ne bo prav nič motilo, da je zunaj vsak dan že zgodaj trda tema.

V vsakem spalnem prostoru je postelja osrednji in najbolj dominanten element.

Najprej se posvetimo izbiri posteljnega okvirja, ki mora ustrezati z izbranim materialom, barvo, velikostjo, …

V manjših prostorih se izogibajte posteljam s posteljnim robom, ki bi po nepotrebnem kratil prostor. Raje izberite posteljo, ki ima letveno podnožje z dvižnim mehanizmom. S takšim enostavnim sistemom dvigovanja boste pod vzmetnico pridobili prostor za shranjevanje, ki vam bo še kako prišel prav. Takšna postelja bo spodaj zaprta, kar vam bo prihranilo nepotrebno brisanje prahu na nedostopnih mestih.

V večjih spalnicah si lahko privoščite večje posteljne okvirje in v nekaterih primerih lahko postavite posteljo kar na sredino prostora. Tako postavljene postelje delujejo kot oaza za počivanje in ustvarjanje. Dodajte ji enostavne elemente, kamor boste lahko odložili prenosni računalnik ali večerno branje.

Pri izbiri materialov za postelje še vedno prednjačijo leseni oziroma lakirani posteljni okvirji.

Ker se trendi glede izbire lesenega furnirja menjajo iz leta v leto, ljudje zadnje čase raje izberejo obarvane postelje v svetlečem ali mat izgledu.

Bela postelja je že prava stalnica v modernih ambientih. Če je v njenem hrbtnem naslonu nevidno vgrajena še dodatna fluo svetilka, bo to dodalo večernemu ambientu še bolj čarobno vzdušje.

Za tiste, ki imate radi mehkejše oblazinjene elemente in se bojite kombiniranja različnih vrst lesa z obstoječimi talnimi oblogami, so oblazinjene postelje s tekstilnimi prevlekami prava izbira. Prevleke so enostavno snemljive in pralne oziroma primerne za kemično čiščenje. Barvna paleta in struktura materialov je zelo široka in med njimi boste prav gotovo našli, kar vam je pisano na dušo.

Pri nakupu posteljnine za oblazinjeno posteljo pa bodite previdnejši, da se bodo vzorci in barve lepo uskladili. Z nakupom dodatnega pregrinjala v materialu, ki ga lahko naročite prav tako pri dobaviteljih postelje, boste dosegli lep dnevni izgled spalnega kotička.

Večno aktualen material je tudi usnje. Večina modelov oblazinjenih postelj je dobavljiva v različnih kategorijah in barvah usnja. Za usnjeno posteljo boste sicer odšteli nekaj več, vendar vam bo material večno hvaležen in z vzdrževanjem ne boste imeli nikakšnih težav. Nasloni pri posteljah so v današnjem obdobju združevanja tradicionalnih kosov z modernim oblikovanjem velikokrat povišani in spominjajo na prave kraljevske postelje.

Z izbrano posteljo uskladite še nočne omarice ali odlagalne poličke.
Ne pretiravajte s količino elementov ob postelji. Posteljo pustite zračno in ji raje dodajte kakšen drugačen odlagalni element, kot so elementi iz pleksi stekla, lesene mizice ali oblazinjene kocke.

Vsekakor pa vam bo postelja nudila to, kar želite od nje, šele s pravilno izbrano in kakovostno vzmetnico. Ne zanemarjajte pomembnosti nakupa le-te in jo preizkusite že pri dobaviteljih!

Želimo vam prijetne večere in miren spanec!