Sodobna oprema gostinskega lokala

Za vse tiste, ki ste siti opreme lokala in bi svojim gostom radi pokazali nekaj svežega, pa bo nasvet več kot dobrodošel. Prenova se vam bo zagotovo obrestovala.

Lokali nas poleg svoje ponudbe, prijetnega osebja in ljudi, ki v njih zahajajo, zagotovo najprej prepričajo s svojo notranjo opremo in prijetnim ambientom. Trend opreme sodobnih lokalov je mešanica modernih elementov iz pleksi stekla in oblazinjenega pohištva, ki vsak prostor naredi prijeten.

Tam, kjer so moderne mize s sodobnimi stoli postavljene po celotnem prostoru, lahko posamezne kotičke pregradimo s svetlečimi okrasnimi cvetličnimi posodami. Zasajene z zelenjem bodo prostoru vdahnile življenje. Za tiste, ki se bojijo nenehnega vzdrževanja cvetlic in temu niso ravno kos, pa predlagamo okrasne barvite veje ali podobno dekoracijo.

Separeji so primerni za pregraditev večjega prostora, da je gostom zagotovljena večja intima. Vsekakor z njihovim številom ni treba pretiravati. Postavite jih zgolj v določenih delih prostora, da ambient s številnimi mizami ne bo deloval kot restavracija s hitro prehrano. Separaji še zdaleč niso več samo tradicionalno leseni, ampak so oblazinjeni in ne previsoki.

Stoli, na katerih bodo gostje preživeli proste urice, naj bodo čim bolj udobni. Pomembno je, da izberemo enostavne materiale in razmišljamo o njihovem vzdrževanju. Stoli naj bodo nakladalni, ker jih bomo le tako lahko pospravili, kadar jih ne bomo potrebovali. Če ima lokal tudi zunanji vrt, naj bodo trpežni in prav tako izbrani v povezavi z notranjo podobo lokala.

Zelo pomemben je tudi delovni pult

Delovni pult, na katerem se bodo mešali koktajli in osvežilne pijače, naj bo postavljen tako, da bodo gostje v stiku z osebami, ki pripravljajo pijačo. Vsekakor je ta del središče dogajanja lokala, to je njegovo bistvo in od tu poteka komunikacija z gosti. Če bo delovni pult v celoti osvetljen in s tem poudarjen v prostoru, bo zagotovo bolj oblegan, kot pa skrit nekje zadaj pri kuhinji.

V prijetnem ambientu lokala se bodo poleg premakljivih enosedov in taburejev in okroglih odlagalnih mizic s pleksi pokrovom enkratno podale samostoječe okrasne svetilke z difuzno svetlobo njihovih senčnikov. Premakljivost vseh elementov omogoča, da razporeditev poljubno spreminjate. Z malo truda boste lahko dosegli povsem nov izgled in poskrbeli za občasno popestritev prostora.

Tudi zunanji vrt bo s preprostimi stoli v vzdržljivem pvc-ju v kombinaciji z mizami različnih dimenzij in oblik zasijal v popolnoma novi luči. Mizice naj bodo prav tako nakladalne ali zložljive, da jih boste enostavno pospravili, kadar nam vreme ne bo naklonjeno. Sicer pa nestrpno pričakujemo sončne in tople dni! Zagotovo bo takrat nov izgled vašega vrta kar sam privabljal mimoidoče!