Nordijske luči

Tim danskih oblikovalcev nadaljuje s svojim fascinantnim delom. Oblikovali so elegantno in vsestransko pohištvo z letošnjim motom ”Nordijske luči”. Poimenovanje se nanaša na nordijske barve svetlega neba in širnega morja. Gre za moderen asimetričen dizajn pohištva, ki sovpada s filozofijo podjetja Softline. Ustvarili so različne modele pohištva z uravnoteženo kombinacijo preprostega, vendar jasnega skandinavskega videza.

Počivalnik Angel, Busk+Hertzog

Angel je prav poseben enosed, ki je s svojo skoraj ikonično obliko prav gotovo fascinanten element. To je fotelj, ki se dobro počuti v družbi z drugimi dizajnerskimi kosi pohištva ali pa z bolj enostavno opremo dnevnega prostora. Oblika je mehka in privlačna, sedišče pa je sestavljeno iz dveh delov, ki ju povezuje lično kovinsko podnožje.

Tabureji Coral, Busk+Hertzog

Edinstveni in karizmatični tabureji Coral so dobili navdih iz narave – iz koral, ki veljajo za enega najbolj lepih, a občutljivih organizmov. S kombinacijo dveh odtenkov barv delujejo kot neka diagonalna linija sedenja. Z izbiro pravih barv in materialov bodo tabureji Coral zanimiv in uporaben dodatek v vašem interierju.

Zofa Jasper, Busk+Hertzog

Dinamična in praktična zofa Jasper je moderna sedežna garnitura, ki je obenem lahko tudi postelja. Rokonasloni so oblikovani tako, da ne zavzemajo veliko prostora in ne delujejo pretežko, omogočajo pa prijetno počivanje. Zofa se enostavno spremeni v udobno posteljo za dve odrasli osebi.

Kolekcija Heart, Philip Bro

Zofa s srcem je bila oblikovana z idejo modula, ki predstavlja polovico srca. Zofo se lahko uporablja na različne načine in v različnih kombinacijah. Isti modul lahko uporabimo kot sedež s hrbtnim naslonom, počivalnik, taburet ali celo kot mizico z dodatnim aluminijastim pladnjem.

Omara Porter, K.Medugorac&S.Busse

Lahkotna omara Porter je nova pridobitev podjetja Softline, ki se je do sedaj ukvarjalo izključno z oblazinjenim pohištvom. Uporabljeni so inovativni materiali ter lahkotni paneli, oblečeni v tekstil. Ker je element sestavljen iz lahkotnih materialov, premakljivih polic, obešalnih palic in shrambnih okrasnih škatel, se lahko vse elemente enostavno prestavlja. Omara Porte je ultralahka garderobna omara, primerna za moderne ljudi. Zunanjost omare je lahko v beli ali sivi barvi, dodatne police in škatle pa so na voljo v rdeči, rumeni in vijolični barvi, kar jo naredi še bolj posebno.

Kdo drug kot Karim Rashid bi lahko ustvaril bolj enostavno in izvirno idejo? Oblikoval je enkratno zofo Rollo, ki se enostavno preoblikuje v ležišče. Del zofe se čez dan spodvije in dvigne v hrbtni naslon. Ko se kovinsko podnožje izvleče in nanjo položi blazino, pa nastane ležišče.

Izberite svojo “nordijsko luč”, da bo razsvetlila vaš prostor!