Brez nje ne gre

Udobna oblazinjena zofa je osrednji in najbolj oblegan element vsakega dnevnega prostora.

Modne nizke sedežne garniture so poglobljene do takšne mere, da nudijo zares udobno sedenje. Za tiste, ki jih skrbi, da bo naslon hrbta prenizek, so proizvajalci predvidli hitro rešitev. Hrbtišča zof so premakljiva – z enostavnim mehanizmom jih lahko spuščate ali dvigate.

Podoben sistem spreminjanja položaja zofe je lahko vgrajen tudi v spodnji del. S premikanjem sedišča, pri določenih modelih pa naslona, postane zofa klasične globine počivalnik oziroma “dremavček”. Z izvlekom obeh delov zofe se bo na njej lahko zleknila celotna družina, ponoči pa bo lahko služila tudi kot udobno dodatno ležišče.

Sedežne garniture so lahko oblazinjene v tekstil različnih sestavov, barv in motivov. Celotna prevleka je snemljiva in pralna oziroma primerna za kemično čiščenje. Spodnji deli sedežnih garnitur so pripeti z ježki na osnovo, hrbtne in dodatne blazine pa z zadrgo.

Snemljivost prevlek pa ni potrebna pri usnjenih zofah. Vzdrževanje le-teh je povsem enostavno. Če je barva usnja previdno izbrana, bo usnje iz leta v leto lepše. Slabost usnja je samo ta, da je poleti morda neprijetno za sedenje na golo kožo, pozimi pa hladno in ga zato prekrivamo z odejami.

Notranjost sedežnih garnitur je večinoma iz ekspandirane pene, ki se po uporabi lepo povrne v prvotno obliko. Hrbtne in okrasne blazine so polnjene s perjem in zato zelo udobne. Določeni modeli zof imajo tudi na sedišču polnilo iz perja, kar zagotavlja popolno udobnost in ugodje.

Fleksibilnost posameznih elementov je tista odlika sedežnih garnitur, ki stranke velikokrat prepriča k nakupu določenega modela. Moderne enostavne zofe, ki so narejene tako, da so posamezni elementi enakih mer, so zelo praktične. S premikanjem kotnega elementa, enoseda in tabureta lahko poljubno spreminjamo postavitev glede na želje in potrebe.

Nakateri proizvajalci so za sedežne garniture izdelali še dodatne poličke in nizke knjižne regale, ki se v merah in materialu enkratno skladajo z oblazinjenim delom. S takšnimi elementi pridobimo veliko praktičnega odlagalnega prostora, hkrati pa prihranimo prostor in denar za nakup dodatnih omaric in predalnikov v dnevnem prostoru.

Oblazinjena zofa s svojo udobnostjo pritegne k počivanju ali pa družabnemu večeru, zato njenemu izboru namenite več pozornosti.

Kmalu vam bo prijetno vrnila!