Pridih angleškega razpoloženja

Prehranjevanje

Kuhinja z otokom

Kuhinjska postavitev z otokom v sredini nudi veliko delovne površine. Pod otokom so odprte police, kar daje otoku bolj domač videz. Kuhinja ima veliko odprtih elementov in okrasnih polic, stenske obloge so v istem materialu kot kuhinjske fronte. Kuhinjska napa je vgrajena v mavčno oblogo, ki jo zaključuje okrasna letev. Zanimivo zapiranje na visokih elementih, za katerimi se skrivata hladilnik in shrambna omara, nadomešča klasične ročaje.

Jedilnica s komodo

Omara, ki je v središču kuhinje v močni barvi, daje prostoru bolj poudarjen, morda tudi bolj moderen videz. S stenskimi oblogami lahko lepo zapremo različne kotičke ob oknu, ki jih zaključujejo odlagalne police v istem materialu. Pleteni stoli ob masivni kuhinjski mizi se lepo povezujejo s pletenimi košarami na policah kuhinje.

Kuhinja z jedilno mizo

Središče kuhinjskega dogajanja je kuhalni del s čim več kuhališči. Velik klasičen štedilnik je lepo zaključen z mogočnim mostom, v katerem je skrita napa za prezračevanje. Na obeh straneh kuhalnega dela pa sta skrita dva visoka elementa z izvlečnimi mehanizmi, v katera lahko pospravimo ogromno živil in začimb.

Jedilnica

Miza z leseno mizno ploščo in lahkotnejši pleteni stoli s kovinskim podnožjem lahko krasijo jedilnico ali pa tudi kotiček zunaj na terasi. Takšna miza je za manjše prostore veliko bolj primerna od težke lesene mize, saj jo lahko z lahkoto preselimo ven, kadar to želimo.

Komoda

Komoda v istem materialu bo enkratno povezala kuhinjo s preostalimi deli stanovanja. S policami, nanizanimi na stensko oblogo, bo krasila katerikoli prostor – jedilnico, dnevni prostor ali predprostor.

Vrata

V istem materialu, kot je ostalo pohištvo, si lahko zamislite tudi vrata. Tako bo celoten prostor stilsko povsem usklajena celota. Če želite poudariti vrata, izberite drugo barvo.

Sproščanje

Kamin

Z obrobo lahko zaključimo tudi kamin, ki bo prostor naredil še prijetnejši. Izognili se bomo težavnemu kombiniranju materialov, vsak detajl pa bo premišljen in usklajen v celoto.

Knjižnica in regal za TV

Sistem knjižnih polic v kombinaciji z zaprtimi vrati na omaricah ali s steklenimi vrati bo nudil prostor za shranjevanje knjig in ostalih pripomočkov za krajšanje prostega časa. Če bomo izbrali temnejše omare in knjižne police, lahko celotno postavitev kombiniramo s svetlejšim ozadjem.

Dnevna soba

Oblazinjena zofa v kombinaciji z lesenim ogrodjem in mala klubska mizica bo celoten dnevni prostor še polepšala. Tudi če bomo izbrali večjo oblazinjeno zofo, se bo k njej lepo podala lesena mizica v stilu preostalega pohištva.

Delovni kotiček

Tudi za delovni kotiček imamo rešitev. Manjšo mizico, ki ima ob straneh predalnike. Lahko jo postavite v dnevni prostor ali pa kar v spalnico. Prav veliko delovne površine pač ne rabite, saj ste tu zaradi sprostitve!

Počivanje

Spalnica

Mogočna postelja z lesenim okvirjem in pripadajoče nočne omarice ne zavzamejo veliko prostora. Več ga potrebujejo posamezne široke omare z enimi vrati, ki se bistveno razlikujejo od omar z drsnimi v modernih postavitvah garderob. Omare so okvirjene z bogatim okvirjem, na vratih so lahko tudi ogledala.

Mladinska soba

Manjše ležišče lahko uredimo tako, da je vpeto med nižje omare in čez dan služi kot zofa. Zvečer odgrnemo pregrinjalo in že bomo imeli kakovostno ležišče. Zanimiva rešitev za odlaganje oblačil, predvsem za goste, je lahko tudi večji obešalnik, ki zavzame bistveno manj prostora kot omara.