Prostor za počivanje

Živimo v času, ki vsebuje natrpan urnik in zahteva popolno koncentracijo vsakega posameznika. Zato nas velikokrat zamika, da se ob koncu vsega umirimo in naredimo nekaj zase. Da spijemo kavico, preberemo časopis ali pokramljamo s prijatelji.

Takrat se radi umaknemo v prostor namenjen uživanju in se udobno zleknemo v naš priljubljen naslonjač. Med aktualnimi zofami je vedno več modelov dvosedov ravnih modnih linij z nižjimi nasloni. Večja globina njihovih sedal nam omogoča dodatno udobnost. Velikokrat imajo dodatne skrite funkcije z izvlekom sedal, ki omogočajo res pravo počivanje. Kadar želimo več prostora, jih enostavno pospravimo v prvotno lego.

Za tiste, ki nimajo veliko prostora v dnevnem prostoru, pa bi vseeno radi imeli trendovski počivalnik, ki bo popestril prostor pa obstaja veliko modelov, ki lahko zadovoljijo prav vsako željo po udobju.

Pri nekaterih se podpora za noge osno zavrti in nam s tem dodatno ne jemlje prostora, kadar niso v uporabi. Drugi modeli so nastavljivi pri položaju nog ali pa se vzdolžno spremeni celoten naklon ležišča.

S takšnim počivalnikom lahko tudi manjši prostor spremenimo v ‘oazo miru’. Velikokrat so oblečeni v snemljivo in pralno blago različnih barv. Lahko so tudi v usnju, v katerem dajejo še posebej prefinjen izgled.

Za bolj odločne priporočamo počivalnike organskih oblik. S svojo igrivo obliko, raznovrstnimi barvami ter materiali poživijo vsak še tako monoton prostor.

Multifunkcijski počivalniki

Veliko počivalnikov lahko imenujemo kar ‘mali skriti talenti’. Poleg osnovne funkcije, nas velikokrat presenetijo še s čim drugim. Prvotni enosed s premikom rokonaslonov v vertikalni položaj spremenimo v udoben počivalnik. V prvotnem položaju so stoli, ko jih raztegnemo jih zložimo v mizico. S temi elementi lahko v dnevni sobi, spalnici ali tudi delovni sobi ustvarimo pravo atmosfero, kjer lahko bivamo in se sprostimo po napornem dnevu.

Če pomislimo na otroško, mladinsko ali študentsko sobo, bi vam predlagali zanimivo in tudi cenovno bolj dostopno rešitev počivanja. Zanimive oblike vsesplošno znane ‘vreče za sedet’, imenovane ‘Lolita’, nam omogočajo udobno in funkcionalno sedišče.

Lolita je lahko obarvana v široko paleto odtenkov: od rdeče, rumene, vijola, srebrne in ostalih barv. Lahko pa sežete po trendovskem jeansu ali umetnem usnju. Z funkcionalno vrečo dodamo piko na i prav vsakemu prostoru.

Napolnjene so s kroglicami stiropora, ki omogočajo, da se sedalo prileže na telo in je sedenje v njej zelo prijetno. V njej se lahko prepustimo branju, gledanju televizije ali pa kar preprosto uživanju.

Podoben način nam lahko omogoči tudi malo večja vreča ‘Tondata’. Večji premer počivalnika predstavlja tudi več prostora in nam omogoča, da lahko nanj ležeta dve osebi. Dodaten mali del v istem materialu ‘pouf’ pa omogoča res enakovredno počivanje za oba.

Če že govorimo o počivalnikih in njihovih skritih funkcijah, pa še tole. Iz nepotrebne zagate, kadar potrebujemo dodatno ležišče za goste vam predstavljamo zanimivo možnost- fotelj ‘Brando’. Iz preprostega sedišča, z malo koraki naredite pravo posteljo z udobnim ležiščem ali pa z vmesnimi položaji udoben počivalnik. Dobavljivo v dveh širinah ležišča- 90 ali 125cm.

Naj bo vaš počivalnik drugačen, oblikovno zanimiv in predvsem udoben. Če se osredotočimo na fotelje, ki jih ponavadi izbiramo med zadnjimi elementi pri opremljanju, vam predlagamo pogumno odločitev. Saj si vendar ne želimo monotonije v našem prostoru. To so elementi, ki dokončno oblikujejo vaš prostor in pokažejo vaš jaz.

Naj bo vreča ali stol, naj bo fotelj ali pa kavč- z vsakim od teh lahko popestrimo katerikoli prostor v stanovanju. Z njim bomo naredili vsakdanje življenje bolj zanimivo, bolj barvito in bolj zadovoljno!