Steklo v vašem stanovanju

Zračnost in lahkotnost prostora sta nedvomno dva izmed sinonimov, ki označujejo udobno in kvalitetno bivanje modernega človeka. Težke, toge materiale, so zamenjali lahkotnejši, očesu in dotiku prijaznejši.

Ob besedi steklo že dolgo več ne pomislimo samo na okna in vrata, saj ga najdemo že prav v vsakem kotičku stanovanja…

Utrip današnjega časa ter z njim potreba po čedalje večji praktičnosti, je steklo ne samo na police v obliki kozarcev, skodelic in krožnikov, pripeljala tudi v kuhinjo. V steklenih oblogah vrat in pulta, kuhinje kot steklene celote, odseva gibanje figur in njihovih senc, ki jih riše svetloba. Na ta način dobi prostor še eno odsevno dimenzijo – efekt ogledala, ki optično poglobi prostor in mu doda dinamičnost in navidezno gibanje.

Izbirate lahko med najdrznejšimi barvnimi odtenki in kombinacijami, klasiki pa boste navdušeni nad eleganco črnine ali beline.

Transparenco preselimo tudi v jedilnico. Ne le, da bo miza, ki je steklena izgubila svojo težino, temveč bo navidezno prostor pustila nenasičen. Izbirate lahko tako med jedkanim steklom, kot barvanim ter drugimi na različne načine obdelanimi steklenimi ploščami. Še posebej zanimivo pa bo delovalo popolnoma prosojno steklo, skozi katerega se bo videl vzorec konstrukcije, ki bo v prostoru deloval kot dekorativni element.

Steklo je enostavno obdelovati

Prednost stekla, pa je nedvomno tudi v možnosti nezapletene obdelave. Možne so različne oblike miz kjer se dopolnjujejo izbočene in usločene oblike z ravnimi linijami. Izvirne so predvsem tudi različne barvne kombinacije ter kombinacija transparentnega stekla z netransparentnim.

Steklene površine v svoji preciznosti in eleganci še posebej lepo zaživijo v kombinaciji z drugimi materiali kot so les, kovina, kamen, ipd. V posebno zadovoljstvo vam bodo klubske mizice z izvirno oblikovanim lesenim ogrodjem in steklenim zgornjim delom.

Posebno pozornost radi namenimo tudi vitrinam, katerih ime že samo usmeri tok misli k prefinjenim steklenim oblikam. Nas so navdušile v celoti transparentne, organskih oblik, ki omogočajo, da pogled potuje skozi njih na drugo stran prostora. Z njimi lahko navidezno delimo prostor ali pa diskretno izkoristimo prostor v kotu.

Čudoviti stekleni dekorativni dodatki v prostoru pa so tudi vaze. Z različnimi barvnimi niansami in kombinacijami le teh lahko popestrite še tako monoton prostor. Dopolnimo in popestrimo jih lahko s svežim cvetjem in cvetočim grmičevjem, ki bo svojim vonjem opozarjalo na prihajajoče poletje.

Seveda pa nismo pozabili niti na steklen nakit, drage dame. Vonj po pomladi nas primora, da v svojo zbirko dodamo še kakšen prav poseben kos. Kot nalašč za vsakodnevno nošnjo so fascinantno oblikovani stekleni prstani Gazel, pestrih barvnih kombinacij, ki se podajo prav vsaki roki in karakterju. Primerni so tako za darilo ob obletnici kot tudi rojstnem dnevu… ali kar tako.