Uporabnost kuhinjskih elementov

So stvari, ki polepšajo vaš prostor in so stvari, ki ga naredijo še bolj uporabnega. Praktični elementi v vaši kuhinji bodo poenostavili in povečali njeno uporabnost.

Klasični spodnji del visečih omaric lahko nadomestimo s steklenim delom v katerega je vgrajena svetilka.

Pri vitrinah s peskanim ali obarvanim steklom tako dosežemo lep svetlobni efekt razsvetlitve visečih elementov. Z uporabno vgrajeno svetilko pa hkrati v celoti osvetlimo tudi delovno površino vaše kuhinje.

Steklene police pod kuhinjskimi elementi so lahko pritrjene na aluminijastih vzdolžnih nosilcih. Le ti so vgrajeni v stensko kuhinjsko oblogo in omogočajo poljubno premikanje polic po celotni dolžini.

Idealna rešitev dodatne osvetlitve v vaši kuhinji so lahko tudi debelejše lesene police z vgrajeno svetilko, ki prav tako lahko sveti na obe strani. Ali pa kar steklene police v širokem aluminijastem okvirju, v katerih je vgrajena svetilka.

Spodnji elementi naj bodo predalniki

Pri izbiri spodnjih kuhinjskih elementov se odločite za nakup čimveč predalnikov. Dostop do vseh stvari v vaših omaricah bo tako veliko lažji in vaša hrbtenica bo manj obremenjena. Vodila pri predalih so vedno bolj tehnološko dovršena, predali se izvlečejo v celoti, vgrajen imajo tudi mehanizem za počasno ublaženo zapiranje.

Ne pozabite na uporabno notranjost predalnikov, kot so vložki za pribor ali nože. Lahko izbirate med plastičnimi vložki, lesenimi ali kombinacijo lesenih z kovinskimi detajli. V takšnem predalu boste z lahkoto vzdrževali red in pregled nad svojimi kuhinjskimi pripomočki in priborom.

V globokih predalnikih lahko za večji red uporabite pregradne kovinske prečne elemente, s katerimi boste uredili shranjevane tako, da bo točno določen prostor za posamezne posode ali živila.

Da se pri delu v kuhinji izognete bolečim udarcem ob vrata visečih omaric, se odločite za elemente z dvižnimi vrati. Bodite pozorni na kvaliteto dvižnih mehanizmov, da bo dvigovanje tudi daljših in s tem težjih vrat enostavno. V omarico lahko postavite poseben aluminijast element (na sliki), ki vam bo omogočal pregledno in varno shranjevanje kozarcev in krožnikov.

Na obešalne palice pod visečimi elementi lahko obesite marsikaj. Nosilec za palični mešalnik, stojalo za začimbe, stojalo za papirnate brisače. Na večnamenske kljukice pa lahko obesite zajemalke, skodelice ali pa kuhinjske krpe.

Za vrati visokega elementa v vaši kuhinji se skriva ogromna omara s posameznimi predali ali pa mrežami, ki se izvlečejo vsaka posamezno kot predali. Mehanizmi z mrežami, ki so pritrjeni na vrata kuhinjskih elementov pa omogočajo uporabnost visokih ozkih elementov za shranjevanje živil, nizkih elementov pod delovno površino za steklenice ali pa raznih kotnih elementov.

Bodite pozorni pri izbiri materialov

Pri delovni površini poleg lepega izgleda pomislite še na uporabnost in vzdržljivost površin. Izogibajte se materialom, katere boste težko ohranili tako lepe, kot so bili ob nakupu. Uporabite praktične elemente in uživajte v njihovi uporabi!

Se bojite izbora ročajev za vašo kuhinjo? Se bojite, da so dolgi aluminijasti ročaji trend, ki bo hitro minil? Izberite kuhinjo, ki ima ročaje skrite pod pultom in jih zakrivajo sprednja kuhinjska vrata skoraj v celoti. Tako se nikakor ne boste naveličali izgleda vaše nove kuhinje. Dodajte ji še odprt element z debelejšimi policami spodaj in ostrorob kuhinjski pult, pa ste gotovo izbrali kuhinjo, ki bo še doldo navduševala vas in vaše obiskovalce.

Rešitev za zunanji enoten izgled kuhinje in še vedno veliko predalnikov je tu. Element, pri katerem bodo z zunanje strani vidna samo ena vrata, v notranjosti pa se skrivajo plitvejši dodatni predali. Vaša kuhinja zdaj lahko postane podobna tisti iz najnovejšega kataloga!

Pult iz masivnega lesa z odlagalnimi policami spodaj bo prav gotovo najbolj uporaben prostor v vaši kuhinji.

Obilo veselja s pripravljanjem dobrot!